Fokhagymás-spenótos tészta: főzelék helyett ezt is elkészítheted zöldcsütörtökön
Nagycsütörtökön rendszerint spenótos ételek kerülnek az asztalra. Ha igazán finomat ennél, ezt a tésztát dobd össze!
Nagycsütörtökön Jézus utolsó vacsorájára emlékezünk. Ezen a napon a hagyomány szerint a vallásos emberek leginkább spenótot, sóskát vagy salátát esznek. Ha a főzeléket nem szereted, készíts egyszerű, gyors és ízletes, spenótos tésztát. Tejszínnel, fokhagymásan és parmezánnal olyan finom lesz, hogy szívesen repetázol majd belőle.
Fokhagymás-spenótos tészta
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg tészta
- 50 dkg spenót
- 3 teáskanál olívaolaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 5 dkg parmezán
- 1 dl tejszín
- só
- bors
- szerecsendió
Elkészítés:
Egy nagy fazékban forralj vizet, dobj hozzá egy csipet sót. Amikor lobog, tedd bele a tésztát. Főzd a csomagoláson található ideig, majd szűrd le, csepegtesd le. Arra ügyelj, hogy ne főzd túl. Akkor az igazi, ha al dente, azaz fogkemény.
A spenótot alaposan mosd meg, és durván vagdosd fel. Egy lábosban hevíts olajat, és rakd bele a zúzott fokhagymát. Kevergetve süsd addig, amíg barnulni kezd. Ekkor dobd rá a spenótot, és fonnyaszd meg. Öntsd hozzá a tejszínt, ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, szórd meg reszelt sajttal, és főzd össze egy-két perc alatt. Tálaláskor a tésztával együtt kínáld.
A spenótos rizottó is remek választás. Ha úgy készíted, mint az olaszok, nem fogsz csalódni!
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció