Fokhagymás-spenótos tészta: főzelék helyett ezt is elkészítheted zöldcsütörtökön
Nagycsütörtökön rendszerint spenótos ételek kerülnek az asztalra. Ha igazán finomat ennél, ezt a tésztát dobd össze!

spenotos-sajtos-teszta
Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

10 tipp a tiszta arcbőrért: egyszerű lépések az instant szépségért »

Az öt legjobb esküvős film, amiktől még jobban várod majd a lagzid »

10 évet leradíroz a bőrről ez a házi arcmaszk, ha hetente használod: a japán nők esküsznek rá »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nagycsütörtökön Jézus utolsó vacsorájára emlékezünk. Ezen a napon a hagyomány szerint a vallásos emberek leginkább spenótot, sóskát vagy salátát esznek. Ha a főzeléket nem szereted, készíts egyszerű, gyors és ízletes, spenótos tésztát. Tejszínnel, fokhagymásan és parmezánnal olyan finom lesz, hogy szívesen repetázol majd belőle. 

Fokhagymás-spenótos tészta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg tészta
  • 50 dkg spenót
  • 3 teáskanál olívaolaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg parmezán
  • 1 dl tejszín
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy fazékban forralj vizet, dobj hozzá egy csipet sót. Amikor lobog, tedd bele a tésztát. Főzd a csomagoláson található ideig, majd szűrd le, csepegtesd le. Arra ügyelj, hogy ne főzd túl. Akkor az igazi, ha al dente, azaz fogkemény. 

A spenótot alaposan mosd meg, és durván vagdosd fel. Egy lábosban hevíts olajat, és rakd bele a zúzott fokhagymát. Kevergetve süsd addig, amíg barnulni kezd. Ekkor dobd rá a spenótot, és fonnyaszd meg. Öntsd hozzá a tejszínt, ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, szórd meg reszelt sajttal, és főzd össze egy-két perc alatt. Tálaláskor a tésztával együtt kínáld. 
A spenótos rizottó is remek választás. Ha úgy készíted, mint az olaszok, nem fogsz csalódni!

Ezt is szeretjük