Fokhagymás-spenótos tészta: főzelék helyett ezt is elkészítheted zöldcsütörtökön
Nagycsütörtökön rendszerint spenótos ételek kerülnek az asztalra. Ha igazán finomat ennél, ezt a tésztát dobd össze!

spenotos-sajtos-teszta
Ez is érdekelhet

Családi üdülőparadicsom, ahol a kicsik és a nagyok is jól érzik magukat (x)

Hogyan hasznosul pontosan a kalcium? Ez a vitamin elengedhetetlen hozzá (x)

Sztárokkal teli luxushajó indul Szegeden: igazi álomvilágba csöppenhetsz (x)

Ez a mézes csoki újrafogalmazza a csokoládét: édesség helyett próbáld ki ezt! (x)

Megújul a városligeti Gyermeknap: új helyszínek és programok várnak (x)

Így töltsd fel a nyári energiakészleteket! (x)

Hamarosan újra DM gyermeknap a Vasúttörténeti Parkban: Ezt a bulit nem érdemes kihagyni! (x)

beauty and style

Bárhová belép, mindenki őrá figyel: George Clooney feleségét többet fotózzák, mint a sármos színészt »

Ezt idd reggelente, és beindul a fogyás: zsírégető turmix, ami csúcsra pörgeti az anyagcserét »

Ultranőies nyári frizurák selyemkendővel: ha így kötöd a hajadba, feldobja az öltözéked »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nagycsütörtökön Jézus utolsó vacsorájára emlékezünk. Ezen a napon a hagyomány szerint a vallásos emberek leginkább spenótot, sóskát vagy salátát esznek. Ha a főzeléket nem szereted, készíts egyszerű, gyors és ízletes, spenótos tésztát. Tejszínnel, fokhagymásan és parmezánnal olyan finom lesz, hogy szívesen repetázol majd belőle. 

Fokhagymás-spenótos tészta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg tészta
  • 50 dkg spenót
  • 3 teáskanál olívaolaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg parmezán
  • 1 dl tejszín
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy fazékban forralj vizet, dobj hozzá egy csipet sót. Amikor lobog, tedd bele a tésztát. Főzd a csomagoláson található ideig, majd szűrd le, csepegtesd le. Arra ügyelj, hogy ne főzd túl. Akkor az igazi, ha al dente, azaz fogkemény. 

A spenótot alaposan mosd meg, és durván vagdosd fel. Egy lábosban hevíts olajat, és rakd bele a zúzott fokhagymát. Kevergetve süsd addig, amíg barnulni kezd. Ekkor dobd rá a spenótot, és fonnyaszd meg. Öntsd hozzá a tejszínt, ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, szórd meg reszelt sajttal, és főzd össze egy-két perc alatt. Tálaláskor a tésztával együtt kínáld. 
A spenótos rizottó is remek választás. Ha úgy készíted, mint az olaszok, nem fogsz csalódni!

Ezt is szeretjük