Rakott krumpli francia módra
A rakott krumplit ismerjük, de most megtudhatod, hogy a franciáké miben tér el az itthon megszokott fogás ízétől.
Az első különbség, ami szembeötlik, az a reblochon sajt jelenléte, valamint a kolbász hiánya a receptből, ami az itthoni változat elmaradhatatlan összetevője.
A reblochon sajtnak van egy jellegzetes, erős szaga, ami elsőre eltántoríthat a felhasználástól, de ne ijedj meg, az íze kárpótolni fog az első kellemetlen élményért.
Tartiflette
Hozzávalók:
- 75 dkg burgonya
- 25 dkg reblochon sajt
- 15 dkg bacon szalonna
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1,5 dl tejföl
- vaj
- só, bors, olaj
Elkészítés ideje:
45 perc
Elkészítés menete:
A burgonyát hámozd meg, karikázd fel, és forró vízben főzd addig, amíg egy picit megpuhul. Vigyázz arra, hogy félkemény maradjon, mert ha túlságosan omlós lesz, akkor nem tudod jól használni. A vajat olvaszd fel egy serpenyőben, és pirítsd meg rajta a kockára vágott hagymát, közben add hozzá a felkockázott szalonnát is. Amikor minden aranybarnára sült, vedd le a tűzről.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Végy elő egy tűzálló tálat, halmozd az aljára a krumpli felét, rá a szalonna és hagyma egyvelegének is fele részét, valamint a sajtból is ugyanekkora részt darabolj rá, adj hozzá sót és borsot, majd ismételd meg az egészet még egyszer. A tetején oszlasd el egyenletesen a tejfölt, és dugd be 220 fokra előmelegített sütőbe. Alig negyed óra elteltével nézz rá, ha szép barnára sült, akkor elkészült.
Még több burgonyás fogás!
Ha szereted a krumplival készült ételeket, nézz be néhány ötletért képgalériánkba!
OLVASD EL EZT IS!
- káposzta
- egytálétel
Rakott káposzta: isteni magyaros fogás
- rakott étel
- egészséges recept
Sonkás-kolbászos rakott tészta
- egytálétel
- zöldbab