Rakott krumpli francia módra

Tartiflette

A rakott krumplit ismerjük, de most megtudhatod, hogy a franciáké miben tér el az itthon megszokott fogás ízétől.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az első különbség, ami szembeötlik, az a reblochon sajt jelenléte, valamint a kolbász hiánya a receptből, ami az itthoni változat elmaradhatatlan összetevője.

A reblochon sajtnak van egy jellegzetes, erős szaga, ami elsőre eltántoríthat a felhasználástól, de ne ijedj meg, az íze kárpótolni fog az első kellemetlen élményért.

Tartiflette

Hozzávalók:

  • 75 dkg burgonya
  • 25 dkg reblochon sajt
  • 15 dkg bacon szalonna
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1,5 dl tejföl
  • vaj
  • só, bors, olaj

Elkészítés ideje:

45 perc

Elkészítés menete:

A burgonyát hámozd meg, karikázd fel, és forró vízben főzd addig, amíg egy picit megpuhul. Vigyázz arra, hogy félkemény maradjon, mert ha túlságosan omlós lesz, akkor nem tudod jól használni. A vajat olvaszd fel egy serpenyőben, és pirítsd meg rajta a kockára vágott hagymát, közben add hozzá a felkockázott szalonnát is. Amikor minden aranybarnára sült, vedd le a tűzről.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Végy elő egy tűzálló tálat, halmozd az aljára a krumpli felét, rá a szalonna és hagyma egyvelegének is fele részét, valamint a sajtból is ugyanekkora részt darabolj rá, adj hozzá sót és borsot, majd ismételd meg az egészet még egyszer. A tetején oszlasd el egyenletesen a tejfölt, és dugd be 220 fokra előmelegített sütőbe. Alig negyed óra elteltével nézz rá, ha szép barnára sült, akkor elkészült.

Még több burgonyás fogás!

Ha szereted a krumplival készült ételeket, nézz be néhány ötletért képgalériánkba!

14 csodás étel krumplival

Nézegess képeket!

Elolvasom

OLVASD EL EZT IS!

sonkas kolbaszos lead
  • rakott étel
  • egészséges recept

Sonkás-kolbászos rakott tészta

zoldbablead
  • egytálétel
  • zöldbab

Pikáns rakott zöldbab

Ezt is szeretjük