Rakott káposzta: isteni magyaros fogás
Próbálj ki valami egészen újat a hétvégi ebédnél! Rakott káposztás receptünkben biztosan nem fogsz csalódni.

Ez is érdekelhet

Pikali Gerda hisz a sors erejében: mindenkinek megvan a maga feladata, amit be kell teljesítenie (x)

Házépítési kisokos: ha még nincs elképzelésed az új otthonodat illetően (x)

Zöldebb iskolát a gyermekeinknek: csatlakozz egy nagyszerű jótékonysági programhoz! (x)

Mitől olyan jók a kézműves termékek? (x)

beauty and style

Nem mindegy, milyen szögből fényképeznek: több centit lecsalhatsz így a derekadból »

8 frizurabaki, ami 10 évvel bárkit öregebbnek mutat »

Ezek a legdivatosabb állatmintás darabok az üzletekben: 10 ezer forint alatt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A szokásos húsos fogások helyett lepd meg a családot egy kiadós rakottassal!

Káposztás receptünk igazi magyaros ízvilágot képvisel, aminek még a húst hússal evő pasik sem tudnak ellenállni. Friss, ropogós kenyérrel isteni!

Rakott káposzta

Hozzávalók:

  • 70 dkg savanyú káposzta
  • 40 dkg darált sertéshús
  • 15 dkg sajt
  • 10 dkg rizs
  • 3 dl tejföl
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • olaj
  • pirospaprika
  • bors

Elkészítés ideje:

Másfél-két óra, gyakorlattól függően.

Elkészítés menete:

A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olajon dinszteld meg. Szórd hozzá a szintén apróra vágott fokhagymát, illetve a darált húst. Ízlésed szerint sózd, borsozd, tegyél rá egy kevés pirospaprikát, és tíz percig pirítsd. A rizst főzd meg, majd keverd össze a hússal.

Mosd át a káposztát alaposan, hogy ne legyen annyira savanyú, majd forralj fel egy fazék sós vizet, és főzd meg benne. Amikor jó, hagyd lecsepegni, majd egy tepsi alját kend ki olajjal, és szórd rá a felét. A tejföl felét ízlésed szerint ízesítsd, és locsold rá a káposztára. Rétegezd rá a rizses húst, majd mehet a tetejére a káposzta maradéka.

A tejfölt simítsd a rakottas tetejére, majd a tetejét szórd meg reszelt sajttal. Előmelegített sütőben nagyjából 40-50 perc alatt süsd készre. Tetszésed szerint füstölt sajttal is készítheted, úgy egészen más íze lesz.

OLVASD EL EZT IS!

zoldbablead
  • egytálétel
  • zöldbab

Pikáns rakott zöldbab

rakott hagyma lead
  • hagyma
  • egytálétel

Rakott hagyma sok sajttal

Ezt is szeretjük