Sajtos, húsos rakott palacsinta: extrafinom az olvadt sajttól
Ezt az ínycsiklandó palacsintát akár maradék húsból is elkészítheted.
![Sajtos, húsos rakott palacsinta: extrafinom az olvadt sajttól](https://kep.index.hu/1/0/1681/16811/168116/16811646_525e39f90e55e9bcad525e9bb717aa83_wm.jpg)
A húsos palacsintáról legközelebb már nem csak a hortobágyi jut majd az eszedbe. A töltelék nagyon hasonló, a sajt pedig még sokat dob rajta.
A sós palacsinta receptjét érdemes megjegyezned, mert sokféle töltelékhez felhasználhatod. A házias fogás előételnek vagy vendégvárónak is tökéletes, de egy gazdag leves után főfogásként is megállja a helyét.
![husos-sajtos-palacsinta](https://kep.cdn.indexvas.hu/1/0/1681/16813/168134/16813446_b152d5c4792da37b6f6ec4c71a66ee87_wm.jpg)
Sajtos-húsos rakott palacsinta
Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg liszt
- 2 dl szódavíz vagy ásványvíz
- 2 dl tej
- 1 tojás
- 1 kávéskanál só
- olaj a sütéshez
A töltelékhez:
- 30 dkg csirkehús
- 20 dkg sajt
- 8 palacsinta
- 2 dl tejföl
- 2 evőkanál liszt
- 1 fej vöröshagyma
- fél dl habtejszín
- fél dl olaj
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- őrölt bors
- só
Elkészítés ideje: 50 perc
A lisztet, a tojást, a tejet, a szódát és sót keverd csomómentesre. Hevítsd fel a palacsintasütőt, tegyél bele kevés olajat, körkörös mozgatással oszlasd szét, majd süsd ki a palacsintákat.
A töltelékhez olajon dinszteld meg az apróra vágott hagymát. Szórd meg pirospaprikával, és dobd rá a felkockázott csirkét. Önts rá annyi vizet, amennyi éppen ellepi a húst. Sózd és borsozd meg ízlésed szerint, párold puhára, majd aprítsd össze. A tejfölt keverd simára a liszttel, és rakd a húshoz. Öntsd hozzá a tejszínt is, ha még szükséges, sózd meg.
Kend a tölteléket a tésztára, hajtsd fel a széleit, és tekerd fel. A palacsintákat vágd félbe, majd a vágott felükkel felfelé helyezd egy zsiradékkal kikent tűzálló formába úgy, hogy kissé fedjék egymást. Szórd meg reszelt sajttal, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd 10-15 percig.