Paprikával sült szaftos csirkecombok: 15 perc munka, és mehet a sütőbe
Nincs jobb annál, mint amikor a húsok egy tepsiben sülnek a körettel. Most a csirkecomb mellé paprika kerül.

A színes paprikaszeletekkel sült csirkecombok bőre ropogós lesz, belül pedig finom omlósra puhulnak. A tepsibe kerüljenek még fokhagymagerezdek és friss zöldfűszerek is! A csirkecombokat pácold be sütés előtt. Ez a recept most csirkefelsőcombból készül, de alsócombot vagy egész darabokat is használhatsz hozzá, ez utóbbi esetben először a forgóknál vágd ketté a húsokat.
Paprikával sült csirkecombok
Hozzávalók 4 személyre
A csirkecombokhoz:
- 4 csirkefelsőcomb
- 1 teáskanál füstölt paprika
- 0.5 dl olívaolaj
- só
- bors
A körethez:
- 6 gerezd fokhagyma
- 3 kaliforniai paprika (lehetőleg különböző színűek)
- 2 szál rozmaring
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 hagyma
- só
- frissen őrölt bors
Elkészítés:
A csirkecombokat szórd meg sóval. Az olajat keverd el a füstölt pirospaprikával és egy kevés borssal. Fektesd ebbe a páclébe a húst, és pihentesd a hűtőben néhány órát.
A köretet készítsd elő. A paprikát és a hagymát vágd cikkekre, és egyengesd el egy tepsiben. A fokhagymagerezdeket pucold meg, és tedd a paprikák mellé. Dobj hozzá néhány szép egész rozmaringágat is. Szórd meg sóval, frissen őrölt borssal, és forgasd össze olívaolajjal. Tedd rájuk a csirkecombokat. Ha maradt vissza a pácléből, locsold a tetejére. Takard le alufóliával, és told 180 fokos sütőbe. Egy óra elteltével vedd le a fóliát a tetejéről, a hőfokot tekerd fel 210 fokra, és pirítsd 15 percet, hogy a bőre ropogósra süljön.
Sajttal és spenóttal töltött csirkemell: nagyon szaftos és ízletes a hús
A csirkemellet számtalanféle formában készítheted el: ezúttal a sajtot és a spenótot hívtuk segítségül, egy gyors és pofonegyszerű töltött húst mutatunk.
ElolvasomKép: LauriPatterson / Getty Images