Töltött paprika, ahogy még soha nem próbáltad: a színes kaliforniai paprikába darált marhahús kerül

Ez is töltött paprika! Most színes darabokba kerül a fűszeres, marhahúsos ragu.

Marhahússal töltött kaliforniai paprika
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Vidám, nyárias hangulatú ebéd a marhahússal töltött kaliforniai paprika, főleg, ha különböző színű darabokból készíted. A raguba a hús mellé tegyél bulgurt is: ez a közel-keleti tört búza tökéletes választás, ha a konyhádba egy kis változatosságot szeretnél csempészni, és nagyon egyszerű a kezelése.

Marhahússal töltött kaliforniai paprika

Hozzávalók 4 személyre

  • 40 dkg darált marhahús
  • 4 kaliforniai paprika
  • 2 csésze víz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 doboz hámozottparadicsom-konzerv
  • 1 csésze bulgur
  • 1 hagyma
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 1 teáskanál cayenne-bors
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

Az apróra vágott  hagymát egy serpenyőben, kevés olajon párold üvegesre. Add hozzá a felszeletelt fokhagymát, majd szórd meg őrölt köménnyel, és keverd össze. Ezután jöhet rá a darált hús. Sózd, borsozd, és kevergetve pirítsd meg. Öntsd fel a paradicsomkonzervvel, szórd meg Cayenne-borssal, és lefedve főzd össze nagyjából fél óra alatt, amíg besűrűsödik. Ha szükséges, egy kevés vízzel hígíthatod, vagy még utánaízesítheted sóval és borssal.

 

Közben a bulgurt tedd egy kisebb lábosba. Öntsd fel kétszeres mennyiségű forró vízzel, sózd meg, fedd le, és hagyd, hogy 20-25 perc alatt a saját gőzében megpuhuljon. Amikor már a bulgur és a ragu is készen van, keverd őket össze.

 

A kaliforniai paprikákat felezd el, a szárukat vágd ki, a belsejüket tisztítsd meg, és helyezd el őket egymás mellett egy magas falú, olajjal kikent tepsiben. Töltsd meg mindegyiket a húsos keverékkel, takard le alufóliával, és told a tepsit 200 fokos sütőbe fél órára, amíg az egész jól összesül.

Darált hússal töltött hagyma sok sajttal a tetején: fenséges vacsora

Ez az édeskésre sült, töltött hagyma kényezteti az ízlelőbimbókat, elkészíteni pedig nem nagy kihívás.

Elolvasom
Ezt is szeretjük