Körtekompót fehérborban főzve: bármilyen alkalomra tökéletes kísérője a húsoknak

A fehérborban főtt körtekompót tökéletes kísérője a húsoknak.

Fehérboros körtekompót
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Télen sokan szeretnek különböző kompótokat fogyasztani a húsok mellé: ha te is közéjük tartozol, ezt a fehérboros körtekompótot is készítsd el. Tartsd észben, hogy a kompót nem befőtt, nem áll el hónapokig, ezért csak annyit készíts, amennyi néhány napon belül elfogy. Jól megy sültekhez, de ha szereted, magában is kanalazhatod.

Fehérboros körtekompót

Hozzávalók 4 személyre

  • 15 dkg cukor
  • 5 dl száraz fehérbor
  • 4 nagy körte
  • 2 fahéjrúd
  • 2 teáskanál szegfűszeg
Recept idők

Elkészítés:

A körtéket mosd meg, negyedeld fel, a magházukat vágd ki. Meghámozni nem szükséges őket. Tedd egy lábosba, add hozzá a cukrot, a fűszereket, öntsd fel a borral, és annyi vízzel, hogy ellepje. Lefedve forrald fel. Miután felforrt, vedd alatta a lángot kicsire, és így gyöngyöztesd öt percig. A kész kompótot szedd csatos üvegbe, és hagyd kihűlni.

Rostban gazdag köretek: nemcsak finomak, de egészségesek is

Ezekkel a rostban gazdag köretekkel bármilyen feltétet kiegészíthetsz: finomak, és a sok rostnak köszönhetően egészségesek is!

Elolvasom

Kép: Shaiith / Getty Images

Ezt is szeretjük