Sűrű burgonyakrémleves ropogós baconnel: megáll benne a kanál
A selymes burgonyakrémleveshez nagyon jól megy a bacon füstös íze.

A krémlevesek gyorsan elkészülnek, olcsók, és ugyanazzal a technikával sokféle változatban készíthetők el. Ebben a receptben egy sűrű burgonyakrémlevessel ismerkedhetsz meg, amely baconös alappal indít, és végül a tetejére kerül a ropogós szalonnából. A krumpli mellett egyéb zöldségek is főnek a fazékban.
Baconös burgonyakrémleves
Hozzávalók 6 személyre
- 75 dkg krumpli
- 8 szelet bacon
- 3 babérlevél
- 2 zellerszár
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejszín
- 1 l alaplé
- 1 hagyma
- 1 sárgarépa
- 1 csokor petrezselyem
- 0.5 kávéskanál szerecsendió
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A hozzávalókat készítsd elő: a hagymát. a krumplit és a sárgarépát tisztítsd meg és kockázd fel, a zellerszárat vágd karikákra. A fokhagymát aprítsd fel.
A bacont kockázd fel, és egy lábosban pirítsd le. A megpirult szalonnát szedd ki és tartsd melegen.
A visszamaradt zsiradékhoz adj még egy kevés olajat, és dobd rá a hagymát. Párold üvegesre, majd add hozzá a fokhagymát, a répát és a zellerszárat. Pirítsd néhány percig, így jobban kijönnek az ízei, majd add hozzá a krumplit és, és öntsd fel az alaplével. Szórd meg sóval, borssal, szerecsendióval, add hozzá a babérlevelet, és főzd nagyjából fél órát, amíg minden megpuhul. Ekkor tépkedd bele a petrezselymet, és pürésítsd botmixerrel vagy turmixgépben. Öntsd vissza a lábosba, add hozzá a tejszínt, és forrald össze. Tálald a kisült baconkockákkal.
Tartalmas mexikói egytálétel sertéshússal: kiadós, melegítő fogás
A pozole egy klasszikus mexikói étel, egy tartalmas leves vagy egytál, ami nem hiányozhat a fontos események asztaláról, de hétköznapokra is tökéletes választás.
ElolvasomKép: gbh007 / Getty Images
OLVASD EL EZT IS!

- bacon
- töltött gomba