Sűrű burgonyakrémleves ropogós baconnel: megáll benne a kanál

A selymes burgonyakrémleveshez nagyon jól megy a bacon füstös íze.

Baconös burgonyakrémleves
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A krémlevesek gyorsan elkészülnek, olcsók, és ugyanazzal a technikával sokféle változatban készíthetők el. Ebben a receptben egy sűrű burgonyakrémlevessel ismerkedhetsz meg, amely baconös alappal indít, és végül a tetejére kerül a ropogós szalonnából. A krumpli mellett egyéb zöldségek is főnek a fazékban.

Baconös burgonyakrémleves

Hozzávalók 6 személyre

  • 75 dkg krumpli
  • 8 szelet bacon
  • 3 babérlevél
  • 2 zellerszár
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejszín
  • 1 l alaplé
  • 1 hagyma
  • 1 sárgarépa
  • 1 csokor petrezselyem
  • 0.5 kávéskanál szerecsendió
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A hozzávalókat készítsd elő: a hagymát. a krumplit és a sárgarépát tisztítsd meg és kockázd fel, a zellerszárat vágd karikákra. A fokhagymát aprítsd fel.

A bacont kockázd fel, és egy lábosban pirítsd le. A megpirult szalonnát szedd ki és tartsd melegen.

A visszamaradt zsiradékhoz adj még egy kevés olajat, és dobd rá a hagymát. Párold üvegesre, majd add hozzá a fokhagymát, a répát és a zellerszárat. Pirítsd néhány percig, így jobban kijönnek az ízei, majd add hozzá a krumplit és, és öntsd fel az alaplével. Szórd meg sóval, borssal, szerecsendióval, add hozzá a babérlevelet, és főzd nagyjából fél órát, amíg minden megpuhul. Ekkor tépkedd bele a petrezselymet, és pürésítsd botmixerrel vagy turmixgépben. Öntsd vissza a lábosba, add hozzá a tejszínt, és forrald össze. Tálald a kisült baconkockákkal.

Tartalmas mexikói egytálétel sertéshússal: kiadós, melegítő fogás

A pozole egy klasszikus mexikói étel, egy tartalmas leves vagy egytál, ami nem hiányozhat a fontos események asztaláról, de hétköznapokra is tökéletes választás.

Elolvasom

Kép: gbh007 / Getty Images

Ezt is szeretjük