Ropogós, illatos grillhúsok
Rendezz kerti sütögetést a barátaiddal, és próbáld ki különleges, ízletes grillpácainkat mindenféle hústípushoz!
A legegyszerűbb módja a húsok ízletessé tételének, ha bepácolod őket. A következő receptek között szárnyasokhoz, marhahúshoz és halakhoz is találsz megfelelő pácot. A különböző mesés fűszereknek köszönhetően isteni ízvilágokba látogathatsz el, és invitálhatod meg barátaidat is.
Ne habozz, nézd az időjárás-jelentést, és hívd meg őket a legközelebbi napsütéses szombatra!
Grillpác marhahúshoz
Hozzávalók:
- 4 evőkanál mustár
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál steak-fűszersó
A mustárt, az olajat és a fűszersót keverd össze, és alaposan kend be vele a marhaszeleteket. Néhány órára tedd hűtőbe, hogy az ízek jól összesüljenek, és már viheted is a grillrácsra.
Majonézes pác
Hozzávalók:
- 3 evőkanál majonéz
- 2 babérlevél
- 1 fej vöröshagyma
- ecet
- só
- bors
Karikázd fel vékonyan a hagymát. A majonézt a karikára vágott vöröshagymával, a babérlevéllel és icipici ecettel tedd egy lezárható tasakba. Ízlésed szerint sózd, borsozd, majd a húsdarabokat is tedd bele, alaposan rázd össze, hogy mindenhová jusson a pácléből, és legalább egy napig, hideg helyen pácold benne a húst, hogy igazán finom legyen. Leginkább csirkéhez és pulykához illő pác, a szárnyasok könnyen felszívják a finom ízanyagokat.
Currys pác
Hozzávalók:
- 3 evőkanál curry
- 3 evőkanál pirospaprika
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál citromlé
- só
- bors
A curryt, a citromlevet és a pirospaprikát keverd össze, szórd bele az összezúzott fokhagymát, és ízesítsd sóval, borssal. Kend be vele a húst, és már sütheted is.
Részeges grillpác
Hozzávalók:
- 4 evőkanál fehérbor
- 2 evőkanál bazsalikom
- 1 evőkanál citromlé
- 1 evőkanál kakukkfű
- 1 teáskanál olaj
- 1 teáskanál cukor
- 1 teáskanál rozmaring
- fél teáskanál pirospaprika
Keverd össze a hozzávalókat, és hagyd a húst benne néhány óráig. Ezután süsd meg a bepácolt húst, és már fogyaszthatod is.
Ketchupos pác
Hozzávalók:
- 5 evőkanál ketchup
- 5 evőkanál méz
- 3 evőkanál szójaszósz
- só
- bors
A húst kicsit borsozd meg. A ketchupot, a mézet és a szójaszószt keverd össze, és kend be vele a hússzeleteket. Éjszakára hagyd a pácban, majd másnap süsd ki.
Joghurtos pác
Hozzávalók:
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 kávéskanál koriander
- 2 kávéskanál só
- 1 pohár natúr joghurt
- 1 evőkanál olaj
A fokhagymát zúzd össze, és az apróra morzsolt korianderrel, a sóval, a joghurttal és az olajjal keverd össze. A csirke-, pulyka- vagy kacsahúst áztasd bele néhány órára, majd süsd ki.
Chilis halpác
Hozzávalók:
- 3 evőkanál barnacukor
- 2 zöldcitrom leve
- 2 evőkanál mogyoróolaj
- 2 evőkanál koriander
- 1 chilipaprika
- 1 gerezd fokhagyma
A koriandert, a chilit és a fokhagymát aprítsd fel. Keverd össze a cukorral, a kifacsart citromlével, valamint az olajjal, és a halszeleteket pácold benne egy éjszakán át.
Narancsos grillpác
Hozzávalók:
- 4 evőkanál balzsamecet
- 3 evőkanál narancslé
- 1 evőkanál reszelt narancshéj
- fél teáskanál cukor
- bors
Az ecetet, a narancslevet, a cukrot és a lereszelt narancshéjat keverd össze, és ízlésed szerint borsozd meg. A húst tedd bele a pácba néhány órára, majd süsd ki.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Pikáns pác
Hozzávalók:
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál citromlé
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál őrölt koriander
- fél teáskanál kömény
- fél mokkáskanál fahéj
- fél teáskanál só
A fokhagymát zúzd össze, majd a többi hozzávalóval keverd össze. Áztasd bele a hússzeleteket, és pár órára tedd hűtőszekrénybe.
Paprikás-mustáros pác
Hozzávalók:
- 2 evőkanál tej
- 2 teáskanál életízesítő
- 1 csésze olívaolaj
- 1 evőkanál mustár
- 1 teáskanál csípős paprika
A tejet az ételízesítővel és a paprikával keverd simára. Add hozzá az olívaolajat és a mustárt, majd a kapott páccal kend be a húst. 1-2 órát hagyd állni, és csak azután süsd meg a húsokat.