
Pikáns csirkemellcsíkok
Ha unod már a hagyományos csirkés fogásokat, vágd fel csíkokra, pácold pikáns mártásban, és úgy süsd ki, a siker garantált!

Egy könnyű saláta mellé vacsorának, de baráti beszélgetésekhez is ideális fogás a pikáns pácban áztatott, bundában kisütött csirkemellcsík.


A végtelenségig variálható fogás az alábbi, tégy a bundába sajtot vagy a pácba egy kis fokhagymát, süss mellé szintén bundában például ananászt, légy kreatív!
Pikáns csirkemellcsíkok
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemellfilé
- 1 teáskanálnyi csípős paprikakrém
- 2 teáskanálnyi szójaszósz
- 2 dl méz
- 15 dkg liszt
- 2 tojás
- 1 dl tej
- só
- olaj a sütéshez
Elkészítés ideje:
35 perc.
Elkészítés menete:
A csirkemellet mosd át alaposan, vágd fel csíkokra, sózd be picit, és tedd félre. A paprikakrémet a szójaszósszal és a mézzel keverd össze, majd ezzel jó alaposan kenegesd át a húsokat, és tedd félre lefedve legalább egy órára, de ha lehet, akkor többre őket.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
A sütés előtt keverd össze a lisztet, a tojást és a tejet - egy kis sütőport is tehetsz bele, így növelve a bunda méretét -, a lényeg, hogy körülbelül palacsintamassza sűrűségű legyen a végeredmény. Egy serpenyőben forrósíts olajat, mártsd a masszába a csíkokat, majd süsd meg őket, pár perc alatt elkészülnek.
Bundás étkek mindenki örömére
OLVASD EL EZT IS!

- ananász
- csirkemell
Ananászos csirkemell sajttal és baconnel

- rántott hús
- húsételek
Sajttal töltött rántott hús

- tészta
- bazsalikom