Pikáns csirkemellcsíkok

Zamatos fogás

Ha unod már a hagyományos csirkés fogásokat, vágd fel csíkokra, pácold pikáns mártásban, és úgy süsd ki, a siker garantált!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egy könnyű saláta mellé vacsorának, de baráti beszélgetésekhez is ideális fogás a pikáns pácban áztatott, bundában kisütött csirkemellcsík.

A végtelenségig variálható fogás az alábbi, tégy a bundába sajtot vagy a pácba egy kis fokhagymát, süss mellé szintén bundában például ananászt, légy kreatív!

Pikáns csirkemellcsíkok

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 1 teáskanálnyi csípős paprikakrém
  • 2 teáskanálnyi szójaszósz
  • 2 dl méz
  • 15 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 1 dl tej
  • olaj a sütéshez

Elkészítés ideje:

35 perc.

Elkészítés menete:

A csirkemellet mosd át alaposan, vágd fel csíkokra, sózd be picit, és tedd félre. A paprikakrémet a szójaszósszal és a mézzel keverd össze, majd ezzel jó alaposan kenegesd át a húsokat, és tedd félre lefedve legalább egy órára, de ha lehet, akkor többre őket.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

A sütés előtt keverd össze a lisztet, a tojást és a tejet - egy kis sütőport is tehetsz bele, így növelve a bunda méretét -, a lényeg, hogy körülbelül palacsintamassza sűrűségű legyen a végeredmény. Egy serpenyőben forrósíts olajat, mártsd a masszába a csíkokat, majd süsd meg őket, pár perc alatt elkészülnek.

Bundás étkek mindenki örömére

Top 9 rántott étel receptje, képpel

Nézegess képeket!

Elolvasom

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • rántott hús
  • húsételek

Sajttal töltött rántott hús

Ezt is szeretjük