Pikáns csirkemellcsíkok
Ha unod már a hagyományos csirkés fogásokat, vágd fel csíkokra, pácold pikáns mártásban, és úgy süsd ki, a siker garantált!
Egy könnyű saláta mellé vacsorának, de baráti beszélgetésekhez is ideális fogás a pikáns pácban áztatott, bundában kisütött csirkemellcsík.


A végtelenségig variálható fogás az alábbi, tégy a bundába sajtot vagy a pácba egy kis fokhagymát, süss mellé szintén bundában például ananászt, légy kreatív!
Pikáns csirkemellcsíkok
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemellfilé
- 1 teáskanálnyi csípős paprikakrém
- 2 teáskanálnyi szójaszósz
- 2 dl méz
- 15 dkg liszt
- 2 tojás
- 1 dl tej
- só
- olaj a sütéshez
Elkészítés ideje:
35 perc.
Elkészítés menete:
A csirkemellet mosd át alaposan, vágd fel csíkokra, sózd be picit, és tedd félre. A paprikakrémet a szójaszósszal és a mézzel keverd össze, majd ezzel jó alaposan kenegesd át a húsokat, és tedd félre lefedve legalább egy órára, de ha lehet, akkor többre őket.
A sütés előtt keverd össze a lisztet, a tojást és a tejet - egy kis sütőport is tehetsz bele, így növelve a bunda méretét -, a lényeg, hogy körülbelül palacsintamassza sűrűségű legyen a végeredmény. Egy serpenyőben forrósíts olajat, mártsd a masszába a csíkokat, majd süsd meg őket, pár perc alatt elkészülnek.
Bundás étkek mindenki örömére
OLVASD EL EZT IS!

- ananász
- csirkemell
Ananászos csirkemell sajttal és baconnel

- rántott hús
- húsételek
Sajttal töltött rántott hús

- tészta
- bazsalikom