Pikáns csirkemellcsíkok

Zamatos fogás

Ha unod már a hagyományos csirkés fogásokat, vágd fel csíkokra, pácold pikáns mártásban, és úgy süsd ki, a siker garantált!

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egy könnyű saláta mellé vacsorának, de baráti beszélgetésekhez is ideális fogás a pikáns pácban áztatott, bundában kisütött csirkemellcsík.

A végtelenségig variálható fogás az alábbi, tégy a bundába sajtot vagy a pácba egy kis fokhagymát, süss mellé szintén bundában például ananászt, légy kreatív!

Pikáns csirkemellcsíkok

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 1 teáskanálnyi csípős paprikakrém
  • 2 teáskanálnyi szójaszósz
  • 2 dl méz
  • 15 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 1 dl tej
  • olaj a sütéshez

Elkészítés ideje:

35 perc.

Elkészítés menete:

A csirkemellet mosd át alaposan, vágd fel csíkokra, sózd be picit, és tedd félre. A paprikakrémet a szójaszósszal és a mézzel keverd össze, majd ezzel jó alaposan kenegesd át a húsokat, és tedd félre lefedve legalább egy órára, de ha lehet, akkor többre őket.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

A sütés előtt keverd össze a lisztet, a tojást és a tejet - egy kis sütőport is tehetsz bele, így növelve a bunda méretét -, a lényeg, hogy körülbelül palacsintamassza sűrűségű legyen a végeredmény. Egy serpenyőben forrósíts olajat, mártsd a masszába a csíkokat, majd süsd meg őket, pár perc alatt elkészülnek.

Bundás étkek mindenki örömére

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • rántott hús
  • húsételek

Sajttal töltött rántott hús

Ezt is szeretjük