Ananászos csirkemell sajttal és baconnel
Gyors, pikáns, mennyei
Az édes ananász és a sós, fűszeres csirkemell kombinációja remek választás.

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

A kávéfilter erre is jó: olcsó trükk a smink tökéletesítésére »

Magyar márka táskái New Yorkban: a Nini Molnar nemzetközi sikerekre tör »

Felejtsd el az uncsi karácsonyi zoknit: ajándékozz élményt! (x) »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az édes ételeket sósakkal variálni egyáltalán nem ördögtől való dolog, vannak ételek, gyümölcsök, amiket kifejezetten ilyesmire találtak ki, az egyik, ami biztosan ilyen, az az ananász.

Mint a legtöbb húsos fogásnak, egy kis csípős íz ennek sem árthat, de némi frissen reszelt gyömbérrel is feldobhatod.

Ananászos csirkemell

Hozzávalók:

  • 1 fél ananász
  • 0,5 kg csirkemell
  • 10 dkg bacon
  • 10 dkg reszelt ementáli jellegű sajt
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 mokkáskanál szerecsendió
  • só, bors
  • olívaolaj

Elkészítés ideje:

35 perc.

Elkészítés menete:

A csirkét mosd meg alaposan, kockázd fel, sózd be, majd tedd egy kicsit félre. A bacont szintén kockázd fel, és egy serpenyőben pirítsd meg némi olívaolaj társaságában.

Amikor már szép színe lett, add hozzá a húst is, és pirítsd át jó alaposan. A tejszínt keverd el a fokhagymával, és szórd bele a szerecsendiót. Amikor a hús már szépen átpirult, őrölj rá ízlésednek megfelelő mennyiségű borsot, majd keverd hozzá a szintén kockákra vágott ananászt - ha konzervből készíted, a levéből is önthetsz hozzá egy keveset -, majd párszor forgasd át az egészet, végül keverd hozzá a tejszínes keveréket, várd meg, amíg rottyan egyet, és már kész is vagy.

Rizzsel vagy tésztával tálalva is remek, a sajtot csak közvetlenül fogyasztás előtt szórd rá!

OLVASD EL EZT IS!

zoldseges csirke lead
  • csirkemell
  • húsételek

Egyszerű csirkemell

kacsa lead
  • húsételek
  • kacsasült

Omlós kacsasült karácsonyra

Ezt is szeretjük