Sajttal töltött rántott hús
A hétvégék egyik megkerülhetetlen szereplője a rántott hús, ez tény. Ha már unod a klasszikus változatot, dobd fel némi töltelékkel!
Ha már elkészültél a levessel, és az uborkasaláta is a hűtőben pihen, de még van bőven időd, mire mindenki megérkezik az ebédre, alakíts a megszokott menün egy egészen picit!
![](http://static.femina.hu/recept/sajttal_toltott_rantott_hus/sajttal_toltott_rantott_hus_2.jpg)
![](http://static.femina.hu/recept/sajttal_toltott_rantott_hus/sajttal_toltott_rantott_hus_1.jpg)
Kemény sajtot érdemes használnod, az jobban bírja a forróságot, és ha van kedved, némi zöldfűszerrel még nyugodtan megspékelheted, senki nem fog panaszkodni emiatt!
Sajttal töltött rántott hús
Hozzávalók:
- 80 dkg sertéskaraj
- 25 dkg cheddar vagy gouda sajt
- 3-4 tojás
- 15 dkg liszt
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 2 dl tej
- 15 dkg zsemlemorzsa
- só, bors
- olaj a sütéshez
Elkészítés ideje:
40 perc.
Elkészítés menete:
A húsokat klopfold ki, nem kell teljesen laposra, csak épp annyira, hogy kicsit lazább szerkezetűek legyenek. Ha ezzel kész vagy, sózd be őket. Öntsd fel a tejet egy kis vízzel, nyomd bele a fokhagymát, és ebbe tedd a húsokat legalább 20 percre, de az se baj, ha pár órát úsznak benne. Ha letelt az erre szánt idő, szeleteld fel a sajtot - reszelheted is, de szeletekkel könnyebb dolgoznod -, és minden húsra tegyél egyet-egyet belőle.
Tekerd fel a husikat - lehetőleg úgy, hogy körbezárják a sajtot -, majd hústűk segítségével fogd őket össze, aztán már panírozhatsz is, a szokásos sorrendben. Ha mindenkin ott a lisztes-tojásos-morzsás réteg, már nincs más dolgod, mint bő, forró olajban kisütni, aztán tálalni. Azért a hústűket vedd ki a végén, mert nem finomak!
Hazai ízek az ebédlőasztalra
Képeken a legfinomabb magyaros receptek: csípősek, szaftosak és isteniek
Nézegess képeket!
ElolvasomOLVASD EL EZT IS!
![csirkeszarnyak lead](http://kep.index.hu/1/0/1306/13069/130699/13069978_555086_255fdd2f043bca3a84c0609f52f4b8d4_wm.jpg)
- csirke
- sült csirke
Ropogós csirkeszárnyak
![jokai bableves lead](http://kep.index.hu/1/0/1303/13037/130373/13037382_548358_b60fb9b29e40715b9fcf70432c55db3a_wm.jpg)
- hagyomány
- leves
Az eredeti Jókai-bableves receptje
![hus lead](http://kep.index.hu/1/0/1301/13016/130165/13016500_543718_102247fe5687752a5255360f7a04d5df_wm.jpg)
- ebéd
- sertéshús