Sajttal töltött rántott hús
A legjobb hétvégi ebéd
A hétvégék egyik megkerülhetetlen szereplője a rántott hús, ez tény. Ha már unod a klasszikus változatot, dobd fel némi töltelékkel!

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Másodpercek alatt visszazsugorodik a kinyúlt hajgumi: csak víz kell hozzá »

Virágillatú parfüm házilag: egyszerűen elkészítheted a saját illatod »

Puha és meleg pulcsik karácsonyi mintával – Árakkal és lelőhelyekkel »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha már elkészültél a levessel, és az uborkasaláta is a hűtőben pihen, de még van bőven időd, mire mindenki megérkezik az ebédre, alakíts a megszokott menün egy egészen picit!

Kemény sajtot érdemes használnod, az jobban bírja a forróságot, és ha van kedved, némi zöldfűszerrel még nyugodtan megspékelheted, senki nem fog panaszkodni emiatt!

Sajttal töltött rántott hús

Hozzávalók:

  • 80 dkg sertéskaraj
  • 25 dkg cheddar vagy gouda sajt
  • 3-4 tojás
  • 15 dkg liszt
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tej
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • só, bors
  • olaj a sütéshez

Elkészítés ideje:

40 perc.

Elkészítés menete:

A húsokat klopfold ki, nem kell teljesen laposra, csak épp annyira, hogy kicsit lazább szerkezetűek legyenek. Ha ezzel kész vagy, sózd be őket. Öntsd fel a tejet egy kis vízzel, nyomd bele a fokhagymát, és ebbe tedd a húsokat legalább 20 percre, de az se baj, ha pár órát úsznak benne. Ha letelt az erre szánt idő, szeleteld fel a sajtot - reszelheted is, de szeletekkel könnyebb dolgoznod -, és minden húsra tegyél egyet-egyet belőle.

Tekerd fel a husikat - lehetőleg úgy, hogy körbezárják a sajtot -, majd hústűk segítségével fogd őket össze, aztán már panírozhatsz is, a szokásos sorrendben. Ha mindenkin ott a lisztes-tojásos-morzsás réteg, már nincs más dolgod, mint bő, forró olajban kisütni, aztán tálalni. Azért a hústűket vedd ki a végén, mert nem finomak!

Hazai ízek az ebédlőasztalra

Ezt is szeretjük