Sajttal töltött rántott hús

A legjobb hétvégi ebéd

A hétvégék egyik megkerülhetetlen szereplője a rántott hús, ez tény. Ha már unod a klasszikus változatot, dobd fel némi töltelékkel!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha már elkészültél a levessel, és az uborkasaláta is a hűtőben pihen, de még van bőven időd, mire mindenki megérkezik az ebédre, alakíts a megszokott menün egy egészen picit!

Kemény sajtot érdemes használnod, az jobban bírja a forróságot, és ha van kedved, némi zöldfűszerrel még nyugodtan megspékelheted, senki nem fog panaszkodni emiatt!

Sajttal töltött rántott hús

Hozzávalók:

  • 80 dkg sertéskaraj
  • 25 dkg cheddar vagy gouda sajt
  • 3-4 tojás
  • 15 dkg liszt
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tej
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • só, bors
  • olaj a sütéshez

Elkészítés ideje:

40 perc.

Elkészítés menete:

A húsokat klopfold ki, nem kell teljesen laposra, csak épp annyira, hogy kicsit lazább szerkezetűek legyenek. Ha ezzel kész vagy, sózd be őket. Öntsd fel a tejet egy kis vízzel, nyomd bele a fokhagymát, és ebbe tedd a húsokat legalább 20 percre, de az se baj, ha pár órát úsznak benne. Ha letelt az erre szánt idő, szeleteld fel a sajtot - reszelheted is, de szeletekkel könnyebb dolgoznod -, és minden húsra tegyél egyet-egyet belőle.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Tekerd fel a husikat - lehetőleg úgy, hogy körbezárják a sajtot -, majd hústűk segítségével fogd őket össze, aztán már panírozhatsz is, a szokásos sorrendben. Ha mindenkin ott a lisztes-tojásos-morzsás réteg, már nincs más dolgod, mint bő, forró olajban kisütni, aztán tálalni. Azért a hústűket vedd ki a végén, mert nem finomak!

Hazai ízek az ebédlőasztalra

Képeken a legfinomabb magyaros receptek: csípősek, szaftosak és isteniek

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük