Hagyományos parasztreggeli-recept

Laktató étel, amivel ebédig biztos nem fogsz megéhezni

Ezzel jól indul a nap.

A parasztreggeli egy nagyon laktató, kalóriadús egytálétel, tulajdonképpen egy alaposan megpakolt omlett, magyaros változatban.

Gazdagíthatod bármivel, amit szeretsz, sajtokkal, még több zöldséggel, vagy ami csak eszedbe jut, mellé pedig dukál valamilyen savanyúság vagy olívabogyó.

Parasztreggeli

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 40 dkg krumpli
  • 15 dkg kolbász
  • 10 dkg húsos szalonna
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 nagyobb tv paprika
  • 1 közepes paradicsom
  • fél deci tej
  • pár szál friss petrezselyem
  • só, frissen őrölt bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

35 perc.

Elkészítés menete:

Kezdd a krumplival! Pucold meg mindet, vágd nagyjából egységes méretű darabokra - érdemes egészen kicsi hasábokra szeletelni -, majd enyhén sós vízben főzd őket félkeményre. Amíg puhulnak, addig a tojást a tejjel és némi sóval keverd habosra.

A kolbászt karikázd fel, a szalonnát kockázd apróra, a hagymát vágd vékony karikákra, a paprikát és a paradicsomot pedig apró hasábokra. Ha a krumpli megpuhult, szűrd le, majd vékony olajon pirítsd meg jó alaposan egy serpenyőben.

Ha kész, tedd egy külön tányérra. A serpenyőben pirítsd zsírjára a szalonnát, fonnyaszd meg rajta a hagymát, majd a paprikát-paradicsomot, és add hozzájuk a kolbászt is.

Amikor már minden szépen megpirult, reszeld rájuk a fokhagymát, add hozzájuk a krumplit, majd öntsd az egészre a tojást, és tekerj rá némi borsot. Keverd át egyszer, majd hagyd, hogy jól átsüljön - illetve, ha úgy szereted, akkor csak félig süsd át -, és a legvégén tépkedd rá a petrezselymet. Ezután vedd le a tűzről, és tálald.

Fűszeres és laktató töltött krumplik

Olcsón is készíthetsz igazán finom lakomát, próbáld ki a töltött krumplit!

Töltött krumpli 7 változatban

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük