Isteni receptek édes, zamatos, lédús paradicsomból: előétel, leves és főétel is van közte
Tombol a paradicsomszezon, így végre nem konzervből kell főzni a jobbnál jobb ételeket. A zamatos zöldséget a legváltozatosabban felhasználhatod sütés-főzés során.
A szabadföldi, lédús, zamatos, édes paradicsomnak nincs párja. Az üvegházban termesztettek vagy a külföldről behozottak meg sem közelítik a kerti zöldségek csodás ízét. A kalóriaszegény paradicsom a burgonyafélék családjába tartozik, és évszázadokon át dísznövénynek használták. Magas C-vitamin- és antioxidáns-tartalma miatt is érdemes rendszeresen fogyasztani.
A paradicsomnak itthon is rengeteg fajtája van, a lucullus, a koktél, a sárga vagy éppen a fekete változat is kedvelt. A legkülönfélébb formában fogyaszthatod: kiváló alapja egy egyszerű levesnek, isteni salátának, mártásnak, de tésztával, hússal is jól kombinálható. Az olyan kedvelt ételeink, mint a töltött paprika vagy a lecsó ugyancsak elképzelhetetlenek paradicsom nélkül, de a mediterrán fogások többségéből sem hiányozhat.
A legfinomabb paradicsomos ételek
A nyári paradicsom csodás ízét érdemes megőrizni télre is. Főzhetsz be paradicsomlevet, vagy készíthetsz belőle szószt, sőt akár szárítva, olajban is elteheted. A zöldfűszerek jól illenek hozzá, különösen a bazsalikom, az oregánó, a rozmaring, a petrezselyem, továbbá a fokhagyma is remekül passzol hozzá. Ideje, hogy elővedd a régi, kedvenc paradicsomos receptjeidet, vagy próbálkozz új fogásokkal!
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció