Isteni receptek édes, zamatos, lédús paradicsomból: előétel, leves és főétel is van közte
Tombol a paradicsomszezon, így végre nem konzervből kell főzni a jobbnál jobb ételeket. A zamatos zöldséget a legváltozatosabban felhasználhatod sütés-főzés során.

A szabadföldi, lédús, zamatos, édes paradicsomnak nincs párja. Az üvegházban termesztettek vagy a külföldről behozottak meg sem közelítik a kerti zöldségek csodás ízét. A kalóriaszegény paradicsom a burgonyafélék családjába tartozik, és évszázadokon át dísznövénynek használták. Magas C-vitamin- és antioxidáns-tartalma miatt is érdemes rendszeresen fogyasztani.
A paradicsomnak itthon is rengeteg fajtája van, a lucullus, a koktél, a sárga vagy éppen a fekete változat is kedvelt. A legkülönfélébb formában fogyaszthatod: kiváló alapja egy egyszerű levesnek, isteni salátának, mártásnak, de tésztával, hússal is jól kombinálható. Az olyan kedvelt ételeink, mint a töltött paprika vagy a lecsó ugyancsak elképzelhetetlenek paradicsom nélkül, de a mediterrán fogások többségéből sem hiányozhat.
A legfinomabb paradicsomos ételek
A nyári paradicsom csodás ízét érdemes megőrizni télre is. Főzhetsz be paradicsomlevet, vagy készíthetsz belőle szószt, sőt akár szárítva, olajban is elteheted. A zöldfűszerek jól illenek hozzá, különösen a bazsalikom, az oregánó, a rozmaring, a petrezselyem, továbbá a fokhagyma is remekül passzol hozzá. Ideje, hogy elővedd a régi, kedvenc paradicsomos receptjeidet, vagy próbálkozz új fogásokkal!

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció