4 különleges és kiadós palacsinta-variáció
Ki ne szeretné a palacsintát? Ha már unod a kakaós, lekváros és hortobágyi palacsintát, íme néhány nem éppen hagyományos recept.
Az alaptészta
Hozzávalók 8-10 palacsintához:
- 10 dkg liszt
- csipetnyi só
- 1 tojás
- 1 tojássárgája
- 3 dl tej
- 1 evőkanál olaj
Keverj a hozzávalókból nem túl híg tésztát, majd süss belőlük palacsintákat.
Görögös rakott palacsinta
Hozzávalók 6 személyre:
- 10 dkg finomra reszelt zsíros jellegű sajt
- 2 evőkanál olívaolaj
- 45 dkg darált bárányhús
- 1 padlizsán
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 kávéskanál paradicsompüré
- 40 dkg apróra vágott paradicsom
- oregánó
- csipetnyi őrölt fahéj
- 4 dkg vaj
- 4 dkg liszt
- 6 dl tej
- 7 dkg reszelt Pannónia sajt
- 5 dkg reszelt parmezán sajt
Az alaptésztát keverd össze, adj hozzá 7 dkg reszelt, zsíros sajtot, és süss ki körülbelül nyolc darab közepes vastagságú palacsintát. A töltelék elkészítéséhez forrósítsd fel az olívaolajat, és pirítsd barnára a bárányhúst. Majd add hozzá a kockára vágott és lesózott padlizsánt, a fokhagymát, a paradicsompürét, a paradicsomot, az oregánót, a fahéjat, sót, borsot, és főzd, amíg besűrűsödik. Vajazz ki egy hőálló edényt, és tegyél bele egy palacsintát, majd kend meg a töltelékkel, fedd le egy újabb palacsintával, amíg el nem fogy. A rakott palacsintát öntsd le a vajból, lisztből, tejből és kétféle sajtból készült mártással, majd szórd meg a sajt maradékával. Előmelegített sütőben 45-50 percig kell sütni, amíg megpirul a teteje.
Csirkehússal töltött palacsinta
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 adag palacsintatészta
- 3 csirkemellfilé felkockázva
- 3 evőkanál olaj
- 1 póréhagyma
- 3 dkg liszt
- másfél dl csirkehúsleves
- 3 dl tej
- 10 dkg reszelt sajt
Süss az alaptésztából nyolc palacsintát. Süsd meg a csirkét, majd csepegtesd le, és tedd félre. Süsd a felkarikázott póréhagymát, amíg meg nem puhul. Add hozzá a lisztet, a húslevest és a tejet. Forrald fel, és kevergesd, amíg be nem sűrűsödik. Tedd bele a csirkét, és fedő alatt lassan főzd össze. Oszd el a csirketölteléket, hogy mind a nyolc palacsintába jusson, majd tekerd fel őket. Egymás mellé helyezve rakd egy tűzálló tálba, szórd meg sajttal, és tedd előmelegített sütőbe 20 percre.
Részeges-gyümölcsös palacsinta
Hozzávalók:
- 1 adag alaptészta
- egy nagy marék piros gyümölcs
- 3 evőkanál porcukor
- 3 dkg vaj
- 3 evőkanál brandy
- tejszín
A gyümölcsöt a porcukorral elkeverve süsd meg a vajban, amíg karamellszerű lesz. Kend meg a palacsintát a töltelékkel, majd flambírozd meg a brandyben. Ha nincs kedved a mutatványhoz, akkor a brandyt öntsd a gyümölcsös keverékhez, és főzd össze. Verd fel a tejszínt lágy habbá, és azzal tálald.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Francia palacsinta
Hozzávalók:
- 1 adag alaptészta
- 1 kávéskanál vaníliaesszencia
- 1 kávéskanál porcukor
- 3 dkg olvasztott vaj
- 2 evőkanál Grand Marnier
- tejszínhab
- eperdzsem
Az alaptésztát dúsítsd fel a porcukorral, a vaníliaesszenciával és az olvasztott vajjal. Majd fedd le, és tedd hűtőbe harminc percre. A likőrt közvetlenül a sütés előtt tedd a tésztába. A már megsült palacsintákat tejszínhabbal és eperdzsemmel tálald.
OLVASD EL EZT IS!
- sütemény
- túró
A tökéletes túrós bukta receptje
- alma
- eper
Így készül a tökéletes piskótatekercs
- alma
- sütemény