Pénzhozó lencsefőzelék recept az új évre
Régen így készítették a háziasszonyok
Ezzel a recepttel csak nyerhetsz, egy finom ebédet biztosan.

- Puhává teszik a kiszáradt bőrt és feltöltik nedvességgel: 3 gyorsan elkészíthető házi kézápolót mutatunk »
- Helen Mirren is odáig van a szíriai tervező különleges ruháiért: a legújabb kreációk láttán leesett az állunk »
- Szupernőies kiegészítő tér vissza tavasszal: a láncos öv lesz a szezon nagy slágere »
- Kiderült, Dobó Kata miért szakított Andy Vajnával: 8 év után zárta le élete egy szakaszát
- Auschwitzban halt meg a 14 éves lány: utolsó fotói még megrázóbbak színesben
- Anyja egy kartondobozban hagyta a fiút születése után: a férfi 30 év múlva megkereste
- Fekete Dávid válik: felesége a három gyerekkel elhagyta
- Helyesíráskvíz: kulturális vagy kultúrális? Tudod, hogy írjuk helyesen?
A lencse az újévhez éppúgy hozzátartozik, mint a szilveszteri mulatságok, a malacsült vagy az éjféli koccintás.
Piríts hozzá tarját vagy pár karika kolbászt, esetleg főzz tojást, mindennel nagyon finom.
Lencsefőzelék
Hozzávalók:
- 35 dkg lencse
- 1 közepes vöröshagyma
- 1 púpozott evőkanál liszt
- 1 csapott evőkanál pirospaprika
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1-2 babérlevél
- fél citrom leve
- 1 teáskanálnyi ecet
- só, frissen őrölt bors
- olaj
Elkészítés ideje:
55 perc.
Elkészítés menete:
Mindenekelőtt a lencsét áztasd be egy éjszakára, de csak az után, hogy szépen kiválogattad. Ha letelt az áztatásra szánt idő, kezdődhet a főzés. Öntsd fel a lencsét annyi vízzel - vagy húslevessel -, hogy épp ellepje, add hozzá a citromlevet, sót, borsot, babérleveleket, és főzd puhára.
Amikor elnyerte a megfelelő állagot, készítsd el a rántást. A hagymát vágd egészen apróra, dinszteld meg olajon, majd amikor már szép üveges, keverd hozzá a lisztet, pirítsd meg picit, és keverd a lencséhez.
Keverd hozzá a pirospaprikát, reszeld bele a fokhagymát, várd meg, míg egy utolsót rottyan, és már kész is van. Utólag még ízesítheted, ha szükséges.
Szaftos húsok a finom főzelék mellé
Nincs jobb, mint egy szelet fűszeres hús a frissen készült főzelék mellett.