Pénzhozó lencsefőzelék recept az új évre
Régen így készítették a háziasszonyok
Ezzel a recepttel csak nyerhetsz, egy finom ebédet biztosan.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A lencse az újévhez éppúgy hozzátartozik, mint a szilveszteri mulatságok, a malacsült vagy az éjféli koccintás.

Piríts hozzá tarját vagy pár karika kolbászt, esetleg főzz tojást, mindennel nagyon finom.

Lencsefőzelék

Hozzávalók:

  • 35 dkg lencse
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1 púpozott evőkanál liszt
  • 1 csapott evőkanál pirospaprika
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1-2 babérlevél
  • fél citrom leve
  • 1 teáskanálnyi ecet
  • só, frissen őrölt bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

55 perc.

Elkészítés menete:

Mindenekelőtt a lencsét áztasd be egy éjszakára, de csak az után, hogy szépen kiválogattad. Ha letelt az  áztatásra szánt idő, kezdődhet a főzés. Öntsd fel a lencsét annyi vízzel - vagy húslevessel -, hogy épp ellepje, add hozzá a citromlevet, sót, borsot, babérleveleket, és főzd puhára. 

Amikor elnyerte a megfelelő állagot, készítsd el a rántást. A hagymát vágd egészen apróra, dinszteld meg olajon, majd amikor már szép üveges, keverd hozzá a lisztet, pirítsd meg picit, és keverd a lencséhez.

Keverd hozzá a pirospaprikát, reszeld bele a fokhagymát, várd meg, míg egy utolsót rottyan, és már kész is van. Utólag még ízesítheted, ha szükséges.

Szaftos húsok a finom főzelék mellé

Nincs jobb, mint egy szelet fűszeres hús a frissen készült főzelék mellett.

Ezt is szeretjük