Gondoltad volna, hogy muffint először az angolok készítettek, méghozzá a 10. században? Igaz, akkor még kelt tésztából. Jóval később aztán a liszt, a vaj, a tojás és a cukor keverékéből álló, amerikai változat terjedt el az egész világon. Azóta is ez az alap, viszont rengeteg módon variálható, és könnyen díszíthető cukormázzal, krémmel vagy egyszerű öntettel.
A klasszikus vaníliás és csokis muffin mellett próbálj ki különleges sütiket is! Feldobhatod a tésztát túróval, gyümölcsökkel, magvakkal, vagy megtöltheted krémmel, sőt, akár tejbegrízzel is. Ne hagyd ki a sós változatokat se! Ha fogyókúrázol, akkor is biztos, hogy találsz kedvedre való muffint. Nézd végig inspiráló válogatásunkat, biztosan szívesen kipróbálsz utána egy-két új receptet!

A csokis muffint kötelező időről időre elkészítened. Ennek az egy édességnek is rengeteg változata van. Többféle csokival még finomabb. Diéta alatt sem kell lemondani róla,
csak süsd meg ezt a paleo változatot!
A bogyós gyümölcsök a legegyszerűbb muffinon is nagyon sokat dobnak. Az áfonyás, meggyes, epres mellett próbáld ki a
puha, finom szedres sütit is. Ha épp nincs szezon, vedd elő a fagyasztott gyümölcsöt a mélyhűtőből!

A túrós sütik kedvelői ezt a muffint is feltétlenül kóstolják meg! Jól illik hozzá a mazsola, bármilyen gyümölcs, a tetejére pedig a csoki- vagy a citromöntet. Amilyen gyorsan lekevered, olyan sebességgel el is fogy.

Ha unalmasnak találod a muffinokat,
csavarj egyet a megszokott recepteken! A cruffin tuti nyerő! A külseje a muffinra, az íze és az állaga a croissant-ra emlékeztet. A kelt tésztát megtöltheted lekvárral, csokival, Nutellával vagy pudinggal.

Ha a klasszikus muffinokon túl megkóstolnál valami újdonságot is, akkor a
tejbegrízzel töltött változat tuti nyerő. Nem túl édes, a tésztába kerülő joghurttól pedig pihe-puha lesz.

A sok édesség után adj esélyt a sós muffinoknak is!
Sajttal vagy karfiollal készítve a pogácsa méltó vetélytársa. Sokkal gyorsabb, de ugyanolyan omlós és puha. Remek vendégváró lehet, de akár tízóraira is csomagolhatsz belőle.