A 8 legfinomabb, puha muffin: édes és sós is van köztük

A muffin az egyik legegyszerűbben elkészíthető, legjobban variálható, fantasztikus sütemény. Íme, nyolc szuper változat!

Legfinomabb muffinok

Gondoltad volna, hogy muffint először az angolok készítettek, méghozzá a 10. században? Igaz, akkor még kelt tésztából. Jóval később aztán a liszt, a vaj, a tojás és a cukor keverékéből álló, amerikai változat terjedt el az egész világon. Azóta is ez az alap, viszont rengeteg módon variálható, és könnyen díszíthető cukormázzal, krémmel vagy egyszerű öntettel. 

A klasszikus vaníliás és csokis muffin mellett próbálj ki különleges sütiket is! Feldobhatod a tésztát túróval, gyümölcsökkel, magvakkal, vagy megtöltheted krémmel, sőt, akár tejbegrízzel is. Ne hagyd ki a sós változatokat se! Ha fogyókúrázol, akkor is biztos, hogy találsz kedvedre való muffint. Nézd végig inspiráló válogatásunkat, biztosan szívesen kipróbálsz utána egy-két új receptet!

A csokis muffint kötelező időről időre elkészítened. Ennek az egy édességnek is rengeteg változata van. Többféle csokival még finomabb. Diéta alatt sem kell lemondani róla, csak süsd meg ezt a paleo változatot!
A bogyós gyümölcsök a legegyszerűbb muffinon is nagyon sokat dobnak. Az áfonyás, meggyes, epres mellett próbáld ki a puha, finom szedres sütit is. Ha épp nincs szezon, vedd elő a fagyasztott gyümölcsöt a mélyhűtőből!
Újabb isteni variáció, ha fogyókúrázol, ám nem tudsz ellenállni az édességeknek! A szénhidrátcsökkentett, chiamagos, citromos muffinban a sima lisztet helyettesítsd gluténmentes változattal.
A túrós sütik kedvelői ezt a muffint is feltétlenül kóstolják meg! Jól illik hozzá a mazsola, bármilyen gyümölcs, a tetejére pedig a csoki- vagy a citromöntet. Amilyen gyorsan lekevered, olyan sebességgel el is fogy.
Ha unalmasnak találod a muffinokat, csavarj egyet a megszokott recepteken! A cruffin tuti nyerő! A külseje a muffinra, az íze és az állaga a croissant-ra emlékeztet. A kelt tésztát megtöltheted lekvárral, csokival, Nutellával vagy pudinggal.
Ha a klasszikus muffinokon túl megkóstolnál valami újdonságot is, akkor a tejbegrízzel töltött változat tuti nyerő. Nem túl édes, a tésztába kerülő joghurttól pedig pihe-puha lesz.
A sok édesség után adj esélyt a sós muffinoknak is! Sajttal vagy karfiollal készítve a pogácsa méltó vetélytársa. Sokkal gyorsabb, de ugyanolyan omlós és puha. Remek vendégváró lehet, de akár tízóraira is csomagolhatsz belőle.
A maradék krumplipüréből is fantasztikus muffint kreálhatsz. Köretnek vagy snacknek is kínálhatod. Baconnel, sajttal és zöldfűszerekkel nagyon ízletes, különleges.

Olvastad már?

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük