Gyors krumplifőzelék-recept
A főzelék mindig jó megoldás, ha éppen nem jut eszedbe semmi, amit vacsorára készíthetnél.
Egy adag krumplifőzeléket a legügyetlenebb szakács is percek alatt összedobhat, és tényleg mindenhez remekül passzol, nehezebb napokon egy nagy karéj kenyérrel, de magában is remek vacsora lehet.
Készítheted lecsós alapon is, paprikával és paradicsommal, kicsit gazdagabb lesz, és tovább tart főzni, de érdemes kipróbálni!
Krumplifőzelék
Hozzávalók:
- 60 dkg krumpli
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 evőkanál liszt
- 1 evőkanálnyi szárított majoránna
- 2 babérlevél
- 1 teáskanálnyi pirospaprika
- 2 dl tejföl
- olaj
- só
Elkészítés ideje:
30 perc.
Elkészítés menete:
A krumplit pucold meg, darabold körülbelül egységes méretű részekre, majd kevés - annyi kell csak, ami éppen ellepi, vagy egy kicsit kevesebb - enyhén sós vízben főzd puhára a babérlevelek társaságában. Amíg fő, készítsd el hozzá a rántást.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Ehhez a hagymát vágd egészen apró kockákra, majd vékony olajon dinszteld meg.
Amikor már szép üveges, keverd hozzá a lisztet, pirítsd aranybarnára, majd vedd le a tűzről, és rántsd be vele a krumplis keveréket, add hozzá a tejfölt és a pirospaprikát is, keverd simára az egészet, és már kész is vagy. Kóstold meg, és utólag ízesítsd, ha szükséges.
Szaftos raguk a főzelékhez
A krumplifőzeléknek semmi sem áll olyan jól, mint egy kis pörkölt vagy valamilyen hasonló étel.
OLVASD EL EZT IS!
- tavasz
- hagyma
Tavaszi zöldborsóleves
- tojás
- tészta
Tojásos nokedli
- paradicsom
- káposzta