Gyors krumplifőzelék-recept
Egyszerű és finom vacsora
A főzelék mindig jó megoldás, ha éppen nem jut eszedbe semmi, amit vacsorára készíthetnél.

Ez is érdekelhet

Szemüveg helyett ma már a sasszeműség a menő (x)

Inkontinencia és hüvelyszárazság - Mutatunk egy fájdalommentes és azonnali megoldást (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

Segíti az elalvást, és puhává varázsolja a bőrt: hidratáló, zabtejes krémtusfürdőt teszteltünk »

Ha megkóstolod, nem fogsz más édességet kívánni: könnyű, diétás és finom »

Most nagyon olcsók: 8 ruhadarab, amit érdemes beszerezni a leárazásokon »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Egy adag krumplifőzeléket a legügyetlenebb szakács is percek alatt összedobhat, és tényleg mindenhez remekül passzol, nehezebb napokon egy nagy karéj kenyérrel, de magában is remek vacsora lehet.

Készítheted lecsós alapon is, paprikával és paradicsommal, kicsit gazdagabb lesz, és tovább tart főzni, de érdemes kipróbálni!

Krumplifőzelék

Hozzávalók:

  • 60 dkg krumpli
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanálnyi szárított majoránna
  • 2 babérlevél
  • 1 teáskanálnyi pirospaprika
  • 2 dl tejföl
  • olaj

Elkészítés ideje:

30 perc.

Elkészítés menete:

A krumplit pucold meg, darabold körülbelül egységes méretű részekre, majd kevés - annyi kell csak, ami éppen ellepi, vagy egy kicsit kevesebb - enyhén sós vízben főzd puhára a babérlevelek társaságában. Amíg fő, készítsd el hozzá a rántást.

Ehhez a hagymát vágd egészen apró kockákra, majd vékony olajon dinszteld meg.

Amikor már szép üveges, keverd hozzá a lisztet, pirítsd aranybarnára, majd vedd le a tűzről, és rántsd be vele a krumplis keveréket, add hozzá a tejfölt és a pirospaprikát is, keverd simára az egészet, és már kész is vagy. Kóstold meg, és utólag ízesítsd, ha szükséges.

Szaftos raguk a főzelékhez

A krumplifőzeléknek semmi sem áll olyan jól, mint egy kis pörkölt vagy valamilyen hasonló étel.

OLVASD EL EZT IS!

nokedli lead
  • tojás
  • tészta

Tojásos nokedli

Ezt is szeretjük