Krémes, olasz sajttorták
A sajttorta elkészítése nem ördöngösség, ráadásul olyan szezongyümölcsökkel variálhatod, amilyenekkel szeretnéd.
A sajttorta kiváló desszertként szolgálhat, akár szülinapokon, akár kerti partikon, de akkor is hasznát veheted, ha egyszerűen csak édességre vágysz. Hidegen és sütve készített, édes és sós változata is létezik, csak a fantáziád szab határt, hogyan akarod elkészíteni.
Íme, négy mesés recept, ha úgy döntöttél, ideje megbarátkoznod a kicsit szokatlan olasz édességgel.
Sajttorta
Hozzávalók a tésztához:
- 20 dkg kekszmorzsa
- 3 evőkanál cukor
- 125 g vaj
Hozzávalók a töltelékhez:
- 40 dkg mascarpone
- 25 dkg túró
- 15 dkg cukor
- 3 tojás
- 2 evőkanál liszt
- 1 pohár tejföl
- 1 csomag vaníliás cukor
Vajazz ki egy szétszedhető tortaformát. A megolvasztott vajjal keverd el a cukrot, majd a kekszmorzsát, és az így kapott masszát nyomkodd a tortaforma aljára és oldalára. Melegítsd elő a sütőt maximális hőmérsékletre. A túrót dolgozd el simára a mascarponéval, add hozzá a többi alapanyagot, és keverd simára az egészet. A tölteléket öntsd a tortaformába, egyengesd el a tetejét, majd sütőben közepes vagy kis lángon süsd 45-50 percet. Hagyd kihűlni a formában, majd tedd hűtőbe fogyasztás előtt.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Epres-csokis sajttorta
Hozzávalók:
- 80 dkg eper
- 30 dkg zsírszegény krémsajt
- 20 dkg csokoládés keksz
- 10 dkg vaj
- 6 dkg porcukor
- 3 evőkanál citromlé
- 3 tojás
- 1,5 dl tejföl
- 1 evőkanál zselatin
A kekszet törd össze, majd keverd össze a felolvasztott vajjal. Egy kivajazott tortaforma oldalára nyomkodd le a kekszdarabokat, és fél órára tedd mélyhűtőbe. A krémsajtot, a tejfölt, a citromlevet, a cukrot és a tojássárgákat keverd össze. A zselatint oldd fel három evőkanálnyi vízben, keverd a krémsajtos masszához, és óvatosan forgasd hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjéket. Az epret darabold fel, és keverd a zselatinos masszához. Az egészet kanalazd bele a tortaformába, és néhány órára tedd hűtőbe.
Diós-kókuszos sajttorta
Hozzávalók a tésztához:
- 20 dkg édes keksz
- 8 dkg vaj
- 5 dkg dió
Hozzávalók a krémhez:
- 50 dkg mascarpone
- 25 dkg túró
- 10 dkg kókuszreszelék
- 4 evőkanál cukor
- 2 tojás
- 1 csomag vaníliás pudingpor
A kekszet és a diót daráld le. Keverd össze a vajjal, majd egy tortaformát fóliával bélelj ki, és nyomkodd bele a masszát. A mascarponét, a túrót, a kókuszreszeléket, a cukrot, a tojásokat és a pudingport keverd össze. Kend a diós massza tetejére a krémet, és előmelegített sütőben süsd legalább egy órát. Hagyd, hogy a formában kihűljön, és tedd hűtőbe, hogy megdermedjen.
Karamellás sajttorta
Hozzávalók:
- 40 dkg túró
- 25 dkg sajtkrém
- 15 dkg keksz
- 10 dkg barnacukor
- 8 dkg vaj
- 3 kiskanál zselatinpor
- 1 evőkanál vaj
A kekszet törd össze. A vajat olvaszd fel, keverd hozzá a kekszhez, majd egy sütőpapírral borított tortaformát bélelj ki vele. Tedd hűtőbe. A barnacukrot egy kis edényben karamellizáld. Keverd hozzá a vajat és a krémsajtot. Vedd le a tűzről, szórd bele a túrót, és robotgéppel dolgozd össze. A zselatint olvaszd fel egy deci forró vízben, és keverd a túrós masszához. Az egészet kanalazd bele a tortaformába, simítsd el a tetejét, és éjszakára tedd hűtőbe.
OLVASD EL EZT IS!
- gyümölcs
- puding
Babapiskótás sütemények
- joghurt
- torta
4 gyümölcsös, sütésmentes joghurttorta
- alma
- eper
4 isteni tavaszi piskóta
- muffin
- sütemény
Minden, ami a tökéletes sütihez kell
- gyümölcs
- sütemény