Krémes, olasz sajttorták
Sütés nélküli receptek
A sajttorta elkészítése nem ördöngösség, ráadásul olyan szezongyümölcsökkel variálhatod, amilyenekkel szeretnéd.

Ez is érdekelhet

A tökéletes szőrtelenítő módszer a nyárra - Hetekig sima lesz tőle a bőröd (x)

Nem kerül milliókba, mégis saját medencéd lesz - 10 érv a földfeletti medence mellett (x)

Rengeteget spórolhatsz, ha így vásárolsz júniusban - Ezek a legjobb akciók a hónapban (x)

Milyen konyha illik hozzád? Rengeteget spórolhatsz, ha így alakítod át (x)

Gyerekkorodban te is lapozhattad: a Mi Micsoda-könyvekben mindenre találtál választ (x)

beauty and style

A 17 legszexisebb alakjavító hálóing a nászéjszakára, amiben nem aludni akarsz »

Emlékszel a csíkos papucsra? Most vagányabbat mutatunk »

Így mentsd a helyzetet, ha átizzadtad a ruhád: hasznos trükkök, melyekről minden nőnek tudnia kell »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A sajttorta kiváló desszertként szolgálhat, akár szülinapokon, akár kerti partikon, de akkor is hasznát veheted, ha egyszerűen csak édességre vágysz. Hidegen és sütve készített, édes és sós változata is létezik, csak a fantáziád szab határt, hogyan akarod elkészíteni.

Íme, négy mesés recept, ha úgy döntöttél, ideje megbarátkoznod a kicsit szokatlan olasz édességgel.

Sajttorta

Hozzávalók a tésztához:

  • 20 dkg kekszmorzsa
  • 3 evőkanál cukor
  • 125 g vaj

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 40 dkg mascarpone
  • 25 dkg túró
  • 15 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 pohár tejföl
  • 1 csomag vaníliás cukor

Vajazz ki egy szétszedhető tortaformát. A megolvasztott vajjal keverd el a cukrot, majd a kekszmorzsát, és az így kapott masszát nyomkodd a tortaforma aljára és oldalára. Melegítsd elő a sütőt maximális hőmérsékletre. A túrót dolgozd el simára a mascarponéval, add hozzá a többi alapanyagot, és keverd simára az egészet. A tölteléket öntsd a tortaformába, egyengesd el a tetejét, majd sütőben közepes vagy kis lángon süsd 45-50 percet. Hagyd kihűlni a formában, majd tedd hűtőbe fogyasztás előtt.

Epres-csokis sajttorta

Hozzávalók:

  • 80 dkg eper
  • 30 dkg zsírszegény krémsajt
  • 20 dkg csokoládés keksz
  • 10 dkg vaj
  • 6 dkg porcukor
  • 3 evőkanál citromlé
  • 3 tojás
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 evőkanál zselatin

A kekszet törd össze, majd keverd össze a felolvasztott vajjal. Egy kivajazott tortaforma oldalára nyomkodd le a kekszdarabokat, és fél órára tedd mélyhűtőbe. A krémsajtot, a tejfölt, a citromlevet, a cukrot és a tojássárgákat keverd össze. A zselatint oldd fel három evőkanálnyi vízben, keverd a krémsajtos masszához, és óvatosan forgasd hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjéket. Az epret darabold fel, és keverd a zselatinos masszához. Az egészet kanalazd bele a tortaformába, és néhány órára tedd hűtőbe.

Diós-kókuszos sajttorta

Hozzávalók a tésztához:

  • 20 dkg édes keksz
  • 8 dkg vaj
  • 5 dkg dió

Hozzávalók a krémhez:

  • 50 dkg mascarpone
  • 25 dkg túró
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 4 evőkanál cukor
  • 2 tojás
  • 1 csomag vaníliás pudingpor

A kekszet és a diót daráld le. Keverd össze a vajjal, majd egy tortaformát fóliával bélelj ki, és nyomkodd bele a masszát. A mascarponét, a túrót, a kókuszreszeléket, a cukrot, a tojásokat és a pudingport keverd össze. Kend a diós massza tetejére a krémet, és előmelegített sütőben süsd legalább egy órát. Hagyd, hogy a formában kihűljön, és tedd hűtőbe, hogy megdermedjen.

Karamellás sajttorta

Hozzávalók:

  • 40 dkg túró
  • 25 dkg sajtkrém
  • 15 dkg keksz
  • 10 dkg barnacukor
  • 8 dkg vaj
  • 3 kiskanál zselatinpor
  • 1 evőkanál vaj

A kekszet törd össze. A vajat olvaszd fel, keverd hozzá a kekszhez, majd egy sütőpapírral borított tortaformát bélelj ki vele. Tedd hűtőbe. A barnacukrot egy kis edényben karamellizáld. Keverd hozzá a vajat és a krémsajtot. Vedd le a tűzről, szórd bele a túrót, és robotgéppel dolgozd össze. A zselatint olvaszd fel egy deci forró vízben, és keverd a túrós masszához. Az egészet kanalazd bele a tortaformába, simítsd el a tetejét, és éjszakára tedd hűtőbe.

Ezt is szeretjük