Puha kakaós kanalas muffin - Így még egyszerűbb a méricskélés, mint eddig volt
Ha igazán gyorsan szeretnéd megúszni a sütikészítést, vesd be a kanalas kakaós muffint.

Ez még talán a bögrés sütiknél is egyszerűbb! Onnan kapta a nevét, hogy a hozzávalókat egy evőkanállal kell kimérni. Így pár perc alatt össze tudod állítani. A könnyű tésztájú kakaós süti még másnapra is puha marad.
Bár önmagában is csodás, tetszés szerint élvezetesebbé teheted csoki- vagy gyümölcsdarabokkal. Ebből az adagból 12 muffint kapsz.

Kanalas kakaós muffin
Hozzávalók
- 10 evőkanál liszt
- 10 evőkanál cukor
- 10 evőkanál olaj
- 10 evőkanál tej
- 2 evőkanál kakaó
- 2 tojás
- fél csomag sütőpor
Elkészítés ideje: 30 perc
Vegyítsd egy tálban a lisztet, a kakaót ás a sütőport. Egy másik edényben keverd habosra a tojást a cukorral, majd rakd hozzá az olajat. Ha sima, csomómentes, forgasd össze a száraz hozzávalókkal. Nem kell sokáig keverni, csak amíg a tészta sima nem lesz.
A masszát töltsd kapszlikkal bélelt muffinformákba, és tedd előmelegített sütőbe. Süsd meg 180 fokon 20 perc alatt. Mielőtt kivennéd, szúrj az egyik tésztába tűt, ha nem lesz ragacsos, a kanalas kakaós muffin elkészült. Várd meg, míg teljesen kihűl, csak utána szedd le róla a papírt.