A 8 kedvenc húsvéti receptünk a töltött tojástól a kalácsig: ezeket készítsd a sonka mellé
Ezek a fogások egyetlen húsvéti asztalról sem hiányozhatnak.

Az évről évre ismétlődő ünnepi menü a húsvétnak is különleges hangulatot ad. A főtt sonka mellől hazánkban elmaradhatatlan a torma, a tojás, a fonott kalács, emellett sok családban szívesen készítenek répatortát és sárgatúrót is. A különböző családokban egyik generációról a másikra szállnak a kedvenc receptek, de mindig vannak, akik szívesen alakítanak rajtuk, vagy újítanak valamit a menün.
A húsvéti ételek nagy részének megvan a maga története: a tojás és a nyúl a tavaszt és az újjászületést jelképezi, a báránysült és a torma fogyasztásának hagyománya a bibliai időkre nyúlik vissza. Kivétel ez alól a füstölt sonka, amely azért vált hagyományos húsvéti fogássá, mert a 40 napos böjt végén ez volt az a húsféle, amely még mindig ehető maradt a téli disznóölés után.
Húsvéti ételek
A következő gyűjteménybe a legnépszerűbb, klasszikus húsvéti fogások kerültek, amelyek minden évben otthonossá varázsolják az ünnepet. Te melyiket készíted el közülük az idén?
Miért kerül kalács és torma a húsvéti asztalra? 6 kérdés az ünnepi ételekről, amire illik tudni a választ
A húsvéti ételek mindegyikének szimbolikus jelentése van. Lássuk, mennyire ismered ezeket!
ElolvasomKépek: Getty Images
OLVASD EL EZT IS!

- tojás
- tojássaláta
8 isteni fogás a maradék tojás felhasználására: húsmentesen is laktatóak

- tésztasaláta
- orosz hússaláta