Klasszikus húsvéti körözött juhtúróval: friss, ropogós kenyérrel az igazi
A klasszikus házi juhtúrós körözött a legfinomabb húsvéti reggeli.

- Így biztosíthatod a higiéniát az otthonodban! (x)
- Így okosítsd fel az irodát! (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- Thomas Anders Budapesten! (x)
- Tökéletes mosásra vágysz? Ezeket tartsd szem előtt! (x)
- A természet ihletet ad (x)
- Így tökéletesítheted a frizurádat egy színes kendővel: 3 egyszerű, de csodás variáció, amivel garantáltan sikert aratsz »
- Ez a retró minta a nyár legbájosabb trendje: játékos és feltűnő, mégis nőiessé teszi a szettet »
- Anne Hathaway először jelent meg a cannes-i filmfesztiválon, és megadta a módját: gyönyörű ruhát választott »

- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- A 4 legrosszabb reggeli, amit mégis sokan fogyasztanak: pillanatok alatt megemelik a vércukorszintet
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
Nem is kell a házi juhtúrós körözöttnél finomabb fogás húsvét reggelén. Úgy az igazi, ha ropogós kenyérre kened, és friss zöldségeket is fogyasztasz mellé. Ha magad készíted a körözöttet, biztos lehetsz benne, hogy nem lesz tele felesleges adalékanyagokkal.
Juhtúrós körözött
Hozzávalók 4 személyre
- 20 dkg juhtúró
- 7.5 dkg vaj
- 1 kis lila hagyma
- 1 evőkanál tejföl
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 mokkáskanál köménymag
- só ízlés szerint
- csípős paprika ízlés szerint
Elkészítés:
A vajat elkészítés előtt fél órával vedd ki a hűtőből, hogy megpuhuljon, és könnyebben kezelhetővé váljon. A lila hagymát reszeld le vagy vágd nagyon apróra. A juhtúrót egy tálban törd össze, add hozzá a puha vajat, a hagymát, a tejfölt, a pirospaprikát és a köménymagot. Ha erősen szereted, karikázz bele egy kis csípős paprikát is. Kóstold meg, ha úgy érzed, sózz rajta egy kicsit, de a juhtúró általában már önmagában is elég sós. Tálalásig tartsd a hűtőben.
Aki szereti a juhtúrót, az általában a sztrapacskáért is odavan: most készítsd el a tésztát is házilag!
Még több recept