A legfinomabb majonézes krumplisaláta hagymával: laktató és finom köret a sonka mellé

A hagymás, majonézes krumplisaláta az egyik legfinomabb köret a húsvéti sonka mellé.

Hagymás, majonézes krumplisaláta
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Hagymás, majonézes krumplisaláta

Hozzávalók 4 személyre

  • 6 nagy evőkanál tejföl
  • 3 evőkanál majonéz
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 kg krumpli
  • 1 nagy lila hagyma
  • bors
  • olaj
  • zöldhagyma a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit hámozd meg, kockázd fel, és sós vízben főzd puhára. Ha kész, szűrd le. Közben a lila hagymát pucold meg, cikkezd fel, és kevés olajon párold meg. Ha a krumpli és a lila hagyma is kihűlt, állítsd össze a mártást. Egy tálba kanalazd bele a tejfölt és a majonézt, add hozzá a mustárt és a citromlevet, és ízesítsd sóval és borssal. Közben kóstold meg folyamatosan. Az a jó, ha kicsit erőteljes az íze, mert a krumpli finomítja majd. Keverd bele a krumplit és a lila hagymát, forgasd össze, és tálalásig tartsd a hűtőben. A tetejét ízlés szerint felkarikázott zöldhagymával szórhatod meg.

Krumplisalátát ecetesen, mediterrán módra sok-sok színes zöldséggel is készíthetsz.

Ezt is szeretjük