Rozmaringos, fokhagymás báránycomb lassan sütve: szinte leomlik a csontról
A fűszeres, szaftos báránycomb tökéletes húsvéti ebéd. Akkor a legfinomabb, amikor a belseje még kicsit rózsaszín.

rozmaringos-baranysult
beauty and style
Top olvasott cikkek

A sült bárány nálunk is egyre népszerűbb húsvéti fogás. Bár sokan rágósnak tartják, ha jól készíted el, fantasztikusan omlós lesz. A siker egyik titka a pácolás, a húshoz jól illik a fokhagymás, rozmaringos fűszerkeverék. Ha alacsony hőfokon sül, szaftos marad. 

Rozmaringos, fokhagymás báránycomb

Hozzávalók

  • 1.5 kg báránycomb
  • 5 ág rozmaring
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 db citrom
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A báránycombot alaposan mosd meg, papírtörlővel itasd le róla a nedvességet, az esetleges hártyákat távolítsd el. A húst a lábszár végződésénél vágd körbe. A páchoz az olajat keverd össze két ág aprított rozmaringgal, a reszelt citromhéjjal és két gerezd pépesített fokhagymával, majd tedd a hűtőbe három-négy órára. 
 

A bárányt sütés előtt alaposan sózd és borsozd be, majd dörzsöld be a páccal. Tedd zsiradékkal kikent tűzálló edénybe, rakd mellé a maradék fokhagymát, a rozmaringot önts a hús köré egy deci vizet. Told 130 fokra előmelegített sütőbe, és süsd 3,5-4 órán át. Közben forgasd és locsold a húst. Ha kívül piros, belül puha, könnyen belemegy egy hegyes kés, kiveheted a sütőből. Szeletelés előtt pihentesd 20 percig, tálalás előtt pedig érdemes a szafttal meglocsolni. 
Ha különleges húsvéti körettel tálalnád a báránysültet, a parmezános répa tökéletes választás lehet. 

Ezt is szeretjük