Ünnepi krémes tojáslikőr régi családi recept szerint: nincs ennél finomabb
Miért vennéd a boltban, ha otthon egyszerűen elkészítheted a fantasztikusan selymes tojáslikőrt?

husveti-tojaslikor-recept
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mivel a húsvéti tojáslikőrnek kell egy kis idő, hogy jól összeérjen, ideje már most elkészíteni az ünnepi adagot. A tejszínhabnak köszönhetően a tojáslikőr igazán selymes, krémes lesz. Tiszta szesszel még ütősebb, de vodkával is kitűnő. A hűtőben több hétig is eláll.

Házi krémes tojáslikőr

Hozzávalók

  • 25 dkg porcukor
  • 6 db tojássárga
  • 4.5 dl tej
  • 4 dl vodka
  • 2.5 dl habtejszín
  • 0.5 db vaníliarúd
  • fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A tejet és a tejszínt öntsd egy lábosba, add hozzá a cukor felét és a vaníliarúd kikapart belsejét. Forrald fel, majd tedd félre hűlni. A tojássárgákat keverd jó habosra a maradék cukorral, és öntsd hozzá a legalább langyosra hűlt tejszínes keveréket. Ízlés szerint fahéjat is tehetsz a likőrhöz. A vodkát is adagold hozzá, jól kavard meg ismét, és töltsd az italt egy üvegbe, majd zárd le jól. Hideg helyen tárold, időnként rázogasd meg. 
Ha nem tudod, hogy mit kezdj a kimaradt tojásfehérjékkel, süss egyszerű, édes kókuszcsókot. 

Ezt is szeretjük