Omlós házi mandulás keksz
A mandulás keksz tökéletes vendégváró, de jó, ha hazaérve valami finomságra vágysz.
A mandula finom, bármilyen formában is fogyasztod, nyersen, pörkölve, süteményekbe téve - és természetesen kekszként is zseniális.
Ha nem szereted a mandulát, nyugodtan helyettesítheted különböző magvakkal - például dió, mogyoró -, ugyanolyan finom lesz.
Mandulás keksz házilag
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 40 dkg cukor
- 30 dkg mandula
- 10 dkg vaj
- 3 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom
Elkészítés ideje:
70 perc.
Elkészítés menete:
Nem ez lesz életed legbonyolultabb receptje, az már biztos, tulajdonképpen csak annyi a dolgod, hogy egy tálban összedolgozd a lisztet, a cukrot, a tojásokat és a vajat a vaníliás cukorral, belereszeld a citrom héjának nagyjából a felét, valamint beledarabold a mandula nagyobb részét, lehetőleg minél apróbbra vágva, de őrölheted is, sőt készen kaphatsz mandulalisztet is.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Ezután gyúrd mindezt egyenletes masszává, add hozzá az egészben hagyott mandulákat, és fél órára tedd el pihenni. Ha ez letelt, szedd három részre, és csinálj mindegyikből egy-egy hengert, melyek átmérője akkora legyen, amekkora kekszeket kapni szeretnél. Egy kivajazott tepsiben helyezd el a hengereket, kicsit lapogad meg őket, ne legyenek egy centinél vastagabbak, és süsd őket 25 percig előmelegített sütőben, 175 fokon.
Kicsi, roppan és nagyon finom
Tejbe mártva, teába áztatva, pudingban, magában, bárhogyan szereted, csak keksz legyen? Nézz be néhány ötletért képgalériánkba!
OLVASD EL EZT IS!
- mák
- édességek
Mákos guba: klasszikus édesség a hétvégére
- alma
- sütemény
Hagyományos zsidó édesség
- meggy
- babapiskóta