Omlós házi mandulás keksz
Ropogtatnivaló a hideg estékre
A mandulás keksz tökéletes vendégváró, de jó, ha hazaérve valami finomságra vágysz.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A mandula finom, bármilyen formában is fogyasztod, nyersen, pörkölve, süteményekbe téve - és természetesen kekszként is zseniális.

Ha nem szereted a mandulát, nyugodtan helyettesítheted különböző magvakkal - például dió, mogyoró -, ugyanolyan finom lesz.

Mandulás keksz házilag

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 40 dkg cukor
  • 30 dkg mandula
  • 10 dkg vaj
  • 3 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom

Elkészítés ideje:

70 perc.

Elkészítés menete:

Nem ez lesz életed legbonyolultabb receptje, az már biztos, tulajdonképpen csak annyi a dolgod, hogy egy tálban összedolgozd a lisztet, a cukrot, a tojásokat és a vajat a vaníliás cukorral, belereszeld a citrom héjának nagyjából a felét, valamint beledarabold a mandula nagyobb részét, lehetőleg minél apróbbra vágva, de őrölheted is, sőt készen kaphatsz mandulalisztet is.

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezután gyúrd mindezt egyenletes masszává, add hozzá az egészben hagyott mandulákat, és fél órára tedd el pihenni. Ha ez letelt, szedd három részre, és csinálj mindegyikből egy-egy hengert, melyek átmérője akkora legyen, amekkora kekszeket kapni szeretnél. Egy kivajazott tepsiben helyezd el a hengereket, kicsit lapogad meg őket, ne legyenek egy centinél vastagabbak, és süsd őket 25 percig előmelegített sütőben, 175 fokon.

Kicsi, roppan és nagyon finom

Tejbe mártva, teába áztatva, pudingban, magában, bárhogyan szereted, csak keksz legyen? Nézz be néhány ötletért képgalériánkba!

Ezt is szeretjük