A legkedveltebb hazai specialitások
Magyaros ízekre vágysz? Lapozd végig képgalériánkat, ahol gyönyörű fotókat és ínycsiklandó recepteket találsz.

Dia

 	Pörkölt 	A pörkölt tipikusan magyaros ízvilágot képvisel a hússal, a pirospaprikával és a hagymával. Bármilyen húsból isteni, és tejföllel is gazdagíthatod. 	Kapcsolódó cikkek: 	Szegedi pörkölt » 	Malacpörkölt » 	Marhapörkölt »

Pörkölt

A pörkölt tipikusan magyaros ízvilágot képvisel a hússal, a pirospaprikával és a hagymával. Bármilyen húsból isteni, és tejföllel is gazdagíthatod.

Kapcsolódó cikkek:
Szegedi pörkölt »
Malacpörkölt »
Marhapörkölt »

Dia

 	Rétes 	Nem véletlen tartanak országszerte rétesfesztiválokat, hiszen ez az édesség is kedvelt magyar specialitás. Almával, káposztával, meggyel és még számtalan egyéb dologgal megtöltheted, mindenhogy isteni! 	Kapcsolódó cikkek: 	Túrós rétes mazsolával » 	Tökös-mákos rétes »

Rétes

Nem véletlen tartanak országszerte rétesfesztiválokat, hiszen ez az édesség is kedvelt magyar specialitás. Almával, káposztával, meggyel és még számtalan egyéb dologgal megtöltheted, mindenhogy isteni!

Kapcsolódó cikkek:
Túrós rétes mazsolával »

Tökös-mákos rétes »

Dia

 	Székelykáposzta 	A székelykáposzta nevét Székely Józsefről kapta. A kedvelt savanyú káposztás fogás igazi hungarikum, bár erre is jellemző, hogy háztartásonként másképp készítik. 	Kapcsolódó cikk: 	Így készül a székelykáposzta »

Székelykáposzta

A székelykáposzta nevét Székely Józsefről kapta. A kedvelt savanyú káposztás fogás igazi hungarikum, bár erre is jellemző, hogy háztartásonként másképp készítik.

Kapcsolódó cikk:
Így készül a székelykáposzta »

Dia

 	Gulyás 	Ha egy külföldit megkérdezel, hogy mi jut először eszébe Magyarországról, akkor biztos, hogy a gulyást fogja mondani. Persze, levesként is mennyei ez az étel, de ha bográcsban készíted, még többet hozhatsz ki belőle. 	Kapcsolódó cikk: 	Tökéletes gulyásleves »

Gulyás

Ha egy külföldit megkérdezel, hogy mi jut először eszébe Magyarországról, akkor biztos, hogy a gulyást fogja mondani. Persze, levesként is mennyei ez az étel, de ha bográcsban készíted, még többet hozhatsz ki belőle.

Kapcsolódó cikk:
Tökéletes gulyásleves »

Dia

 	Palacsinta 	Valószínűleg nincs olyan ember a világon - vagy legalábbis nagyon kevés -, aki nem szereti a palacsintát. Minden nemzetnek megvan a saját receptje, de biztosan állíthatjuk, hogy a magyar változat a legfinomabb, amit bármilyen töltelékkel gazdagíthatsz. 	Kapcsolódó cikk: 	Részeges-gyümölcsös palacsinta tésztaalaprecepttel »

Palacsinta

Valószínűleg nincs olyan ember a világon - vagy legalábbis nagyon kevés -, aki nem szereti a palacsintát. Minden nemzetnek megvan a saját receptje, de biztosan állíthatjuk, hogy a magyar változat a legfinomabb, amit bármilyen töltelékkel gazdagíthatsz.

Kapcsolódó cikk:
Részeges-gyümölcsös palacsinta tésztaalaprecepttel »

Dia

 	Töltött káposzta 	Ahány ház, annyiféle töltöttkáposzta-variáció létezik. Hogy neked melyik a kedvenced, az nagyban függ attól, hogy az országnak melyik részéről származol, azonban egy biztos, mindenhogyan isteni! 	Kapcsolódó cikk: 	Így készül a tökéletes töltött káposzta »

Töltött káposzta

Ahány ház, annyiféle töltöttkáposzta-variáció létezik. Hogy neked melyik a kedvenced, az nagyban függ attól, hogy az országnak melyik részéről származol, azonban egy biztos, mindenhogyan isteni!

Kapcsolódó cikk:
Így készül a tökéletes töltött káposzta »

Dia

 	Kakaós csiga 	A kakaós csigát egy gödi cukrászmester találta ki, azóta gyerekek és felnőttek nagy kedvence. Ha nem szeretnéd a gyorspékségekben kapható mirelit változatot megvenni, akkor készítsd el házilag a mennyei süteményt. 	Kapcsolódó cikk: 	A kakaós csiga receptje »

Kakaós csiga

A kakaós csigát egy gödi cukrászmester találta ki, azóta gyerekek és felnőttek nagy kedvence. Ha nem szeretnéd a gyorspékségekben kapható mirelit változatot megvenni, akkor készítsd el házilag a mennyei süteményt.

Kapcsolódó cikk:
A kakaós csiga receptje »

Dia

 	Töltött paprika 	A töltött paprika is tipikusan magyar fogás. A legtöbb háziasszony hajlamos mellőzni, mert nem a legegyszerűbb étel, receptünkkel azonban biztosra mehetsz! 	Kapcsolódó cikk: 	Nyári töltött paprika »

Töltött paprika

A töltött paprika is tipikusan magyar fogás. A legtöbb háziasszony hajlamos mellőzni, mert nem a legegyszerűbb étel, receptünkkel azonban biztosra mehetsz!

Kapcsolódó cikk:
Nyári töltött paprika »

Dia

 	Húsleves 	A húsleves elengedhetetlen része a hétvégi családi ebédnek. Függetlenül attól, hogy milyen húsból készíted, ez a fogás isteni, és nem lehet megunni. 	Kapcsolódó cikkek: 	4 gazdag húsleves receptje » 	Így készítsd el a tökéletes húslevest »

Húsleves

A húsleves elengedhetetlen része a hétvégi családi ebédnek. Függetlenül attól, hogy milyen húsból készíted, ez a fogás isteni, és nem lehet megunni.

Kapcsolódó cikkek:
4 gazdag húsleves receptje »
Így készítsd el a tökéletes húslevest »

Dia


            	Lángos
            	A balatoni nyarak köszönnek vissza a szintén hazai ízeket képviselő lángosban. Lehet, hogy nem éppen kalóriaszegény, de az egyik legfinomabb magyar specialitás. A sajtos-tejfölös változatnak lehetetlen ellenállni.
            	Kapcsolódó cikk:
            	Sajtos-tejfölös lángos »

Lángos

A balatoni nyarak köszönnek vissza a szintén hazai ízeket képviselő lángosban. Lehet, hogy nem éppen kalóriaszegény, de az egyik legfinomabb magyar specialitás. A sajtos-tejfölös változatnak lehetetlen ellenállni.

Kapcsolódó cikk:
Sajtos-tejfölös lángos »

Dia

 	Bejgli 	Habár a bejgli csak karácsony környékén bukkan fel a köztudatban, azért róla sem szabad megfeledkezni, ha hazai ízekről van szó. Mákkal, dióval, de akár kakaóval vagy túróval is megtöltheted az isteni süteményt. 	Kapcsolódó cikk: 	A tökéletes bejgli »

Bejgli

Habár a bejgli csak karácsony környékén bukkan fel a köztudatban, azért róla sem szabad megfeledkezni, ha hazai ízekről van szó. Mákkal, dióval, de akár kakaóval vagy túróval is megtöltheted az isteni süteményt.

Kapcsolódó cikk:
A tökéletes bejgli »

Ezt is szeretjük
Szerző: Debreceni Andi
Fotó: