Így készül a tökös-mákos rétes

Talán fura lehet a párosítás, de csak első hallásra. Ha megkóstolod, biztos, hogy az egyik kedvenced lesz ez az igazán őszies finomság.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A tökös-mákos rétes elsőre elég bizarrul hangzik, de ha túljutsz az első sokkon, akkor biztos, hogy imádni fogod.

A nagyi biztosan maga nyújtotta volna a réteslapot, de elégedj meg azzal, hogy a tölteléket elkészíted.

Tökös-mákos rétes

Hozzávalók:

  • 25 dkg sütőtök
  • 10 dkg darált mák
  • 10 dkg cukor
  • 3 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál búzadara
  • 1 csomag réteslap
  • fél marék mazsola
  • olaj

A mákot a cukorral keverd össze. A tököt hámozd meg, vágd félbe, magozd ki, és végül reszeld le. Keverd a mákhoz, majd szórd bele a mazsolát is. A réteslapok tetejét kend meg olajjal, és fektesd őket egymásra. Szórd meg búzadarával vékonyan, hogy majd felszívja a sütőtök levét.

Simítsd rá a tölteléket, és óvatosan tekerd fel. A végeit nyomkodd össze, hogy nehogy kifolyjon belőle a tökös töltelék. A tetejét kend meg szintén olajjal és tejföllel. Forró sütőbe told be a tepsit, és süsd készre a rétest 20 perc alatt.

Minden, ami a tökéletes sütihez kell

Nézegess képeket!

Elolvasom

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük