
Így készül a tökös-mákos rétes
Talán fura lehet a párosítás, de csak első hallásra. Ha megkóstolod, biztos, hogy az egyik kedvenced lesz ez az igazán őszies finomság.

A tökös-mákos rétes elsőre elég bizarrul hangzik, de ha túljutsz az első sokkon, akkor biztos, hogy imádni fogod.
A nagyi biztosan maga nyújtotta volna a réteslapot, de elégedj meg azzal, hogy a tölteléket elkészíted.
Tökös-mákos rétes
Hozzávalók:
- 25 dkg sütőtök
- 10 dkg darált mák
- 10 dkg cukor
- 3 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál búzadara
- 1 csomag réteslap
- fél marék mazsola
- olaj
A mákot a cukorral keverd össze. A tököt hámozd meg, vágd félbe, magozd ki, és végül reszeld le. Keverd a mákhoz, majd szórd bele a mazsolát is. A réteslapok tetejét kend meg olajjal, és fektesd őket egymásra. Szórd meg búzadarával vékonyan, hogy majd felszívja a sütőtök levét.
Simítsd rá a tölteléket, és óvatosan tekerd fel. A végeit nyomkodd össze, hogy nehogy kifolyjon belőle a tökös töltelék. A tetejét kend meg szintén olajjal és tejföllel. Forró sütőbe told be a tepsit, és süsd készre a rétest 20 perc alatt.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
OLVASD EL EZT IS!

- alma
- sütemény
Így készül a fordított francia almás pite, a tarte tatin

- rétes
- sütemény