Székelykáposzta
Minden igazi magyar háziasszonynak el kell tudnia készíteni a szaftos, húsos finomságot, aminek nem árt, ha másnap is esznek belőle.
A Székely-káposzta, ahogy eredetileg írták, jó kiadós magyar étel, de nincs köze Székelyföldhöz, nevét Székely József költőről, íróról kapta. Ő kérte meg az Arany Sas Fogadó szakácsát, hogy főzzön valami sertéshúsos, szaftos, káposztás fogást.
Szerencsénkre az étterem szakácsa meg is alkotta az azóta is megunhatatlan műremeket, melyből nem csak egy napra lehet vacsora.
Székelykáposzta
Hozzávalók:
- 15 dkg füstölt szalonna
- 60 dkg sertéslapocka vagy -comb
- 1 nagy vöröshagyma
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 1 kg savanyú káposzta
- 2,5 dl tejföl
- 3 dkg liszt
- só és bors
A szalonnát vágd kis kockákra, és pirítsd meg egy nagy lábosban. A szalonnazsíron futtasd át a hagymát, majd add hozzá a húst és a pirospaprikát, és készíts pörköltalapot.
A káposztát keverd a húshoz, és öntsd fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Főzd puhára, de ne essen szét. Ezután habard be a tejföllel és a liszttel, és már tálalhatod is.
Képünk és leadképünk az ancsika1.wordpress.com oldalról származik.
OLVASD EL EZT IS!

- hús
- sertéssült
Ropogós, mégis omlós malacsültek

- sajt
- csirke
Sajtos csirkepaprikás

- libamáj
- ajándék