Isteni túrós rétes mazsolával
Uzsonnára tökéletes
A rétestészta elkészítéséhez türelem és idő kell, de ha nincs, válaszd inkább a réteslapos változatot.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A réteshez rengeteg türelem kell, hiszen a tészta könnyen szakad, kilyukad, és kifolyik rajta a töltelék. Ha viszont nem tekerve készíted a finom süteményt, hanem csak egymásra rétegelve, ugyanazt az ízélményt kapod, és még a bosszankodást is elkerülheted.

Csak keverd össze a tölteléket, kend a réteslapok közé, és már mehet is a sütőbe. Meglátod, pillanatok alatt elfogy.

Túrós rétes mazsolával

Hozzávalók:

  • 50 dkg tehéntúró
  • 15 dkg porcukor
  • 8 dkg vaj
  • 5 dkg mazsola
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál búzadara
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 csomag nyolcdarabos réteslap
  • 1 dl tejföl
  • 1 citrom reszelt héja
  • olaj
  • csipetnyi só

A túrót egy villa segítségével törd össze, majd add hozzá a porcukrot, a lereszelt citromhéjat, illetve szórd a masszába a búzadarát is. A tojásokat válaszd ketté, és a sárgákat a tejföllel keverd simára. Add hozzá a túróhoz, majd óvatosan forgasd bele a kemény habbá vert fehérjét is.

Így készül a kelt tészta

Ha nem szereted, hogy a réteslap kiszárad, a túrós tölteléket akár kelt tésztába is teheted. Nézd meg, hogyan készül ez a tésztafajta.

A vajat olvaszd fel, és egy tepsi alját kend meg vele. Fektess bele három-négy réteslapot, majd a tetejét is kend meg a vajjal. A réteslap szélét szórd meg zsemlemorzsával, és kend rá a túrókrémet. Nyomkodd bele a masszába a mazsolát, majd a tetejét fedd be a maradék réteslappal.

A sütemény tetejét kend meg olajjal, és előmelegített sütőben 10-12 perc alatt süsd készre.

Ezt is szeretjük