Félórás túrógombóc
Nem kell pihentetni!
Akár hiszed, akár nem, fél óra alatt összedobhatsz egy jó nagy adag túrógombócot, aminek biztosan mindenki örülni fog.

Ez is érdekelhet

Nyerj 2 főre szóló, 3 éjszakás nyaralást Ausztriába, az aktív pihenés paradicsomába (x)

Ingyenes lesz Budapest legnagyobb szezonnyitó borfesztiválja - Ekkor érdemes a Városligetbe menni (x)

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

40 évesen leöregezték, 60 felett újra a márka arca lett a gyönyörű színésznő »

Színvédő termékek festett hajra: így késleltesd a kifakulást »

Ez a legjobb alakformáló szoknyafazon: fiús és nőies csípőn is jól mutat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A túrógombócról általában az embernek az jut eszébe, hogy minimum egy napig készül, hiszen meg kell várni, hogy puha legyen. A félórás verzió azonban orvosolja a problémát.

Kezdd a grízzel, majd folytasd a túróval - utána már csak gömbölygetned kell, és persze meghengergetni némi pirított morzsában.

Gyors túrógombóc

Hozzávalók:

  • egy bögre búzadara
  • 500 g túró
  • csipetnyi só
  • egy evőkanál vaj
  • 100 g zsemlemorzsa
  • tejföl
  • porcukor

Forralj fel fél liter vizet, és öntsd bele a búzadarát, használj háromdecis bögrét a kiméréshez. Hogy ne csomósodjon össze, állandóan kevergesd, amíg egészen össze nem áll, ehhez körülbelül öt perc kell.

Még forrón morzsold bele a túrót, keverd össze alaposan, majd hagyd kihűlni.

Olvaszd meg a vajat egy serpenyőben, és kezdd el pirítani a morzsát. Amikor kezd barnulni, húzd le a tűzről. Kevergesd tovább, mert a forró serpenyőben tovább pirul. Ha a grízes massza már langyosra hűlt, akkor kézzel formázz belőle golyókat, majd hengergesd meg a morzsában. Tejföllel és porcukorral kínáld.

Blog.hu ajánló