Nyári vaníliás piskótatekercs
Gyümölccsel az igazi
A piskóta jolly joker, télen, nyáron, esőben, szélben, mindig jólesik. Töltsd meg túróval és gyümölccsel.

Ez is érdekelhet

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Brasch Bence félmeztelenül csábít a mozivásznon (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

beauty and style

Úgy nőiesek, hogy nem mutatnak sokat: mit érdemes ellesni a modern arab nőktől? »

Észbontóan nőies esküvői ruhák, modern hercegnőknek: 2019-ben ez lesz a divat »

Érzéki fotókon az 57 éves színésznő: Julianne Moore Photoshop nélkül is nagyon dögös »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A piskóta mindig jó választás, így nyáron is, de ilyenkor csokoládé helyett kombináld friss gyümölccsel és könnyű krémmel.

A piskótatekercs látványnak sem utolsó, még akkor sem, ha nem lesz tökéletes, és esetleg középen megtörik a tészta. Hogy milyen gyümölcsöt teszel bele, az tőled függ.

Nyári vaníliás piskótatekercs

Hozzávalók a tésztához:

  • 7 púpozott evőkanál porcukor
  • 6 tojás
  • 4 púpozott evőkanál liszt
  • fél csomag sütőpor

Hozzávalók a krémhez:

  • 15 dkg túró
  • 4 dl tejszín
  • 4 púpozott evőkanál porcukor
  • 2 púpozott evőkanál étkezési keményítő
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 15-20 dkg friss gyümölcs

A tojásfehérjéket egy csipet sóval verd kemény habbá. A tojássárgáját keverd habosra a cukorral, majd forgasd bele váltogatva a tojásfehérjét, a lisztet és a sütőport. A tésztát terítsd szét sütőpapíron egy széles tepsiben, és 180 fokra előmelegített sütőben süsd 15 percig.

A tejszín felét verd habbá az étkezési keményítővel és a vaníliás cukorral, a másikat keverd össze a túróval, végül keverd össze a kettőt, majd adagold bele a gyümölcsöt.

Ha a piskóta elkészült, szedd le a sütőpapírról egy konyharuhára, várd meg, amíg kicsit hűl, de még meleg, és kend rá a krémet, majd a konyharuha segítségével tekerd fel, végül tedd egy-két órára hűtőbe.

OLVASD EL EZT IS!

meggyes morzsasuti
  • gyümölcs
  • sütemény

Meggyes morzsasüti

Ezt is szeretjük