Nyári vaníliás piskótatekercs
A piskóta jolly joker, télen, nyáron, esőben, szélben, mindig jólesik. Töltsd meg túróval és gyümölccsel.
A piskóta mindig jó választás, így nyáron is, de ilyenkor csokoládé helyett kombináld friss gyümölccsel és könnyű krémmel.
A piskótatekercs látványnak sem utolsó, még akkor sem, ha nem lesz tökéletes, és esetleg középen megtörik a tészta. Hogy milyen gyümölcsöt teszel bele, az tőled függ.
Nyári vaníliás piskótatekercs
Hozzávalók a tésztához:
- 7 púpozott evőkanál porcukor
- 6 tojás
- 4 púpozott evőkanál liszt
- fél csomag sütőpor
Hozzávalók a krémhez:
- 15 dkg túró
- 4 dl tejszín
- 4 púpozott evőkanál porcukor
- 2 púpozott evőkanál étkezési keményítő
- 2 csomag vaníliás cukor
- 15-20 dkg friss gyümölcs
A tojásfehérjéket egy csipet sóval verd kemény habbá. A tojássárgáját keverd habosra a cukorral, majd forgasd bele váltogatva a tojásfehérjét, a lisztet és a sütőport. A tésztát terítsd szét sütőpapíron egy széles tepsiben, és 180 fokra előmelegített sütőben süsd 15 percig.
A tejszín felét verd habbá az étkezési keményítővel és a vaníliás cukorral, a másikat keverd össze a túróval, végül keverd össze a kettőt, majd adagold bele a gyümölcsöt.
Ha a piskóta elkészült, szedd le a sütőpapírról egy konyharuhára, várd meg, amíg kicsit hűl, de még meleg, és kend rá a krémet, majd a konyharuha segítségével tekerd fel, végül tedd egy-két órára hűtőbe.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- barack
- muffin
Sárgabarackos muffin
- gyümölcs
- sütemény
Meggyes morzsasüti
- eper
- rétes