Gyors epres rétes
20 perc alatt kész van
Nemcsak almával töltheted meg a hagyományos magyar süteményt, hanem a szezon slágergyümölcsével, az eperrel is.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A rétest általában almához vagy mákhoz társítjuk, pedig ha elrugaszkodsz a hagyományoktól, akkor új, izgalmas ízeket fedezhetsz fel. Az eperszezonban vétek lenne nem készíteni ilyen újdonságot.

Ha meggyorsítanád a folyamatot, réteslap helyett használj leveles tésztát, ami gyorsan megsül. A tölteléket kétféleképpen is készítheted.

Epres rétes

Hozzávalók:

  • 50 dkg eper
  • 3 dl tejszín
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • porcukor

A leveles tésztát terítsd ki egy lisztezett deszkára, majd kend meg a kicsit felvert tojással. Egy késsel vagy rádlival vágd téglalapokra, majd egy sütőpapírral bélelt tepsiben süsd aranybarnára.

Az egyik változathoz a tejszínt porcukorral verd kemény habbá, majd add hozzá a  felaprított epret, és keverd össze ezzel is, végül pedig a mascarponéval.

A másik változatnál a cukorral és a tejszínnel keverd össze a mascarponét. Adagold habzsákba a krémet - mindegy, melyik változatot választottad -, a megsült tésztát vágd ketté, majd töltsd bele a krémet. Ha nem ízesítetted magát a krémet az eprekkel, akkor tedd őket a krémre.

Ezt is szeretjük