Mennyei epres linzer pudinggal
Friss gyümölcsből az igazi
Itt az eperszezon, úgyhogy ha te is ölni tudnál a piros gyümölcsért, készítsd el isteni epres receptünket!
- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Különleges lesz a szetted, ha így kombinálod a színeket: felpezsdítik a megjelenést »
- Az 53 éves Carla Bruni stílusa egyszerű, de kifinomultan nőies: az egykori francia first lady szettjeit könnyű lemásolni »
- A francia nők kedvenc frizurája pillanatok alatt elkészül: egyszerű konty, ami nőiessé teszi a megjelenést »
- Ő Zoltán Erika 23 éves lánya: a gyönyörű Zoé le sem tagadhatná az anyját
- Détár Enikő és Rékasi Károly fia már 19 éves: Zsigmondból jóképű pasi lett
- Villámkvíz a magyar földrajzból: általános iskolában tudni kellett a válaszokat
- Általános iskolás tananyag: tudod, mi a szófaja a következő szavaknak? Kvíz!
- „Napi 1 szexből 8 havonta 1 lett” - Házaspárok vallomása a szexmentes kapcsolatról
A linzertészta elkészítése nem nagy ördöngösség, bármikor könnyedén összedobhatod. Ha unod a lekvárral megkent változatokat, próbáld ki epres receptünket.


Nem lesz másra szükséged, csak sok-sok friss eperre, némi pudingra és persze a tökéletes linzertészta receptjére!
Epres linzer pudinggal
Hozzávalók a tésztához:
- 40 dkg vaj
- 30 dkg rétesliszt
- 30 dkg finomliszt
- 20 dkg porcukor
- 4 tojássárgája
- 2 evőkanál tejszín
Hozzávalók a tetejéhez:
- 40 dkg eper
- 1 csomag eperpuding
- tej
- cukor
A kétfajta lisztet keverd össze, majd morzsold bele a vajat. Szórd bele a porcukrot, add hozzá a tojássárgáját és a tejszínt. Gyúrd össze a linzertésztát, és néhány órára tedd hűtőbe.
A lekvárbefőzés rejtelmei
Az eper mesés ízét akkor is élvezheted, amikor éppen nincs szezonja a gyümölcsnek. Készíts belőle finom lekvárt!
Amikor alaposan lehűlt, lisztezett deszkán nyújtsd ki, majd egy piskótalapformába nyomkodd bele a tésztát. Előmelegített sütőbe told be a tepsit, és 10-15 perc alatt süsd aranybarnára.
Az eperpudingot a tasakján látható leírás alapján készítsd el a tejjel és a cukorral. Amikor kihűlt, kend rá a linzer tetejére.

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!
Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.
Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban!
Promóció
Az eperszemeket mosd meg alaposan, és ültesd a puding tetejére, majd tedd az egészet 10-15 percre hűtőbe, hogy kicsit megdermedjen, és már fogyaszthatod is.
OLVASD EL EZT IS!

- gyümölcs
- barack
Könnyű, nyári gyümölcsös piskóták

- eper
- befőzés
Fél óra alatt elkészíthető eperlekvárok

- gyümölcs
- muffin