Könnyű joghurtos piskóta gyümölccsel
A piskótát nem lehet megunni. Ha joghurttal készíted, akkor a tészta könnyebb és habosabb lesz, mint az eredeti receptnél.

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

A rövid dzseki az új divat: ilyen sokféleképpen viselheted »

Narancsbőrös a fenekük, mégis irtó dögösek: 5 híresség, akinek Photoshop nélkül hepehupás a bőre »

7 nyári ruhadarab, amit még nem kell elraknod: kora ősszel is szükséged lesz rájuk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A piskóta nagy mumusa a kezdő háziasszonyoknak, de csak egy kis gyakorlást igényel az elkészítése, az eredmény tesztelése pedig mindig hálás feladat.

A tésztába kevert joghurt könnyebbé teszi a süteményt. Sütés közben ne nyitogasd a sütő ajtaját, mert a piskóta könnyen összeeshet.

Joghurtos piskóta

Hozzávalók:

1 pohár joghurt
3 bögre liszt
2 pohár cukor
1 csomag sütőpor
3 tojás
2 bögre gyümölcs

A tojásokat válaszd ketté. A tojássárgáját keverd ki a cukorral, ehhez add a joghurtot. Az átszitált liszthez keverd hozzá a sütőport. Ezt dolgozd össze a tojásos keverékkel. A tojásfehérjét verd kemény habbá, és ezt óvatosan forgasd hozzá a tésztához. 

Vajazz és lisztezz ki egy tortaformát vagy tepsit, majd öntsd bele a tésztát. Szórd a tetejére a gyümölcsöt, ami lehet mirelit is. Közepes lángon, előmelegített sütőben süsd 25 percig. Végezz tűpróbát, hogy a közepe is megsült-e.

Piskótatudomány

Ha nem vagy biztos magadban piskótatéren, nézd meg videónkat, melyben ötleteket és fortélyokat tudhatsz meg Kiss Sándor mesterszakácstól.

Ezt is szeretjük