Könnyű joghurtos piskóta gyümölccsel
A piskótát nem lehet megunni. Ha joghurttal készíted, akkor a tészta könnyebb és habosabb lesz, mint az eredeti receptnél.

Ez is érdekelhet

Hőségben is tökéletes választás az ország legjobb játszóparkja! (x)

Kszi, Simon – Mindenkinek jár egy első szerelem (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

Johnny Depp 19 éves lánya gyönyörű modell - Bombázó az új címlapfotón »

Így viseld a trikót, hogy ne legyen slampos: 10 nőies outfit »

3 dolog, amit mindenképpen meg kell tenni az esküvő utáni napon »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A piskóta nagy mumusa a kezdő háziasszonyoknak, de csak egy kis gyakorlást igényel az elkészítése, az eredmény tesztelése pedig mindig hálás feladat.

A tésztába kevert joghurt könnyebbé teszi a süteményt. Sütés közben ne nyitogasd a sütő ajtaját, mert a piskóta könnyen összeeshet.

Joghurtos piskóta

Hozzávalók:

1 pohár joghurt
3 bögre liszt
2 pohár cukor
1 csomag sütőpor
3 tojás
2 bögre gyümölcs

A tojásokat válaszd ketté. A tojássárgáját keverd ki a cukorral, ehhez add a joghurtot. Az átszitált liszthez keverd hozzá a sütőport. Ezt dolgozd össze a tojásos keverékkel. A tojásfehérjét verd kemény habbá, és ezt óvatosan forgasd hozzá a tésztához. 

Vajazz és lisztezz ki egy tortaformát vagy tepsit, majd öntsd bele a tésztát. Szórd a tetejére a gyümölcsöt, ami lehet mirelit is. Közepes lángon, előmelegített sütőben süsd 25 percig. Végezz tűpróbát, hogy a közepe is megsült-e.

Piskótatudomány

Ha nem vagy biztos magadban piskótatéren, nézd meg videónkat, melyben ötleteket és fortélyokat tudhatsz meg Kiss Sándor mesterszakácstól.

Ezt is szeretjük