Sajtos-tejfölös lángos otthon is
Nem kell nyárig várnod, ha finom lángost szeretnél enni, hiszen kis időráfordítással otthon is könnyen elkészítheted.

Ez is érdekelhet

Nyarat varázsol a nappalidba a technológia (x)

Oda a kontroll, oda az önbizalom: mi állhat a gyakori vizelési inger mögött? (x)

Fontos ügy mellé állt a Tesco: Nézd meg, kik a támogatott szervezetek! (x)

Egy kattintás, és kész a bevásárlás: csak 1 forint a kiszállítás (x)

beauty and style

20 perces reggeli jóga: tónusos testet, energiát és boldogságot ad »

Tökéletesen ráncba szedett szemöldök: sminkes mutatja meg, mit szabad, és mit nem »

Elképesztő módon segíti a bőrmegújulást: a kalcium ráncok ellen is jó »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Egy finom lángos a szombati piacolás közben vagy a strandon szinte kötelező, de nem kell ezekre az alkalmakra várnod, ha lángosra vágysz.

Bár nem lehet két perc alatt elkészíteni, megéri vele pepecselni, hiszen a friss, forró lángos nagyon finom, főleg, ha sajttal és tejföllel kínálod.

Házi lángos

Hozzávalók:

  • 75 dkg liszt
  • 2 pohár kefir
  • 2 tojás
  • 5 dkg élesztő
  • olaj
  • sajt
  • tejföl
  • fokhagyma

Az élesztőt futtasd fel egy kevés langyos tejben. Ha már gyöngyözik, akkor kevés liszttel keverd ki. A többi lisztet, a kefirt, a tojásokat és az élesztős keveréket gyúrd össze homogén masszává, majd lefedve tedd szobameleg helyre, és hagyd megkelni.

A tésztát tedd egy lisztezett, nagy felületre, majd nyújtsd ki egy kicsit, ezután egy széles szájú bögrével szaggass belőle kerek darabokat.

Az olajat hevítsd fel, és süsd ki a tésztát, még egy kicsit széthúzkodva. Papírra szedd, hogy az olaj leitatódjon róla. A fokhagymát passzírozd át, keverd el olajban, és ezzel kenegesd meg a lángost, majd jöhet rá a tejföl és a sajt.

Kelttészta-titkok

Ha nem vagy biztos benne, hogyan lehet tökéletes kelt tésztát készíteni, nézd meg videónkat, amiben minden kiderül.

OLVASD EL EZT IS!

gofri kicsi
  • palacsinta
  • édességek

Gofri házilag

Ezt is szeretjük