Sajtos-tejfölös lángos otthon is

Nem kell nyárig várnod, ha finom lángost szeretnél enni, hiszen kis időráfordítással otthon is könnyen elkészítheted.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egy finom lángos a szombati piacolás közben vagy a strandon szinte kötelező, de nem kell ezekre az alkalmakra várnod, ha lángosra vágysz.

Bár nem lehet két perc alatt elkészíteni, megéri vele pepecselni, hiszen a friss, forró lángos nagyon finom, főleg, ha sajttal és tejföllel kínálod.

Házi lángos

Hozzávalók:

  • 75 dkg liszt
  • 2 pohár kefir
  • 2 tojás
  • 5 dkg élesztő
  • olaj
  • sajt
  • tejföl
  • fokhagyma

Az élesztőt futtasd fel egy kevés langyos tejben. Ha már gyöngyözik, akkor kevés liszttel keverd ki. A többi lisztet, a kefirt, a tojásokat és az élesztős keveréket gyúrd össze homogén masszává, majd lefedve tedd szobameleg helyre, és hagyd megkelni.

A tésztát tedd egy lisztezett, nagy felületre, majd nyújtsd ki egy kicsit, ezután egy széles szájú bögrével szaggass belőle kerek darabokat.

Az olajat hevítsd fel, és süsd ki a tésztát, még egy kicsit széthúzkodva. Papírra szedd, hogy az olaj leitatódjon róla. A fokhagymát passzírozd át, keverd el olajban, és ezzel kenegesd meg a lángost, majd jöhet rá a tejföl és a sajt.

Kelttészta-titkok

Ha nem vagy biztos benne, hogyan lehet tökéletes kelt tésztát készíteni, nézd meg videónkat, amiben minden kiderül.

17 konyhai eljárás, amit ismerned kell!

Nézegess képeket!

Elolvasom

OLVASD EL EZT IS!

gofri kicsi
  • palacsinta
  • édességek

Gofri házilag

Ezt is szeretjük