Illatos, zöldfűszeres kenyér
A friss, ropogós kenyér a saját konyhádban megéri a kis fáradtságot, amit az elkészítése jelent, és relaxációnak sem utolsó a dagasztás.

Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Méregtelenítő arcradír zöld teával: mindent kiseper a pórusokból, és nem szárítja a bőrt »

5 éves gyerekek bányásszák a szemfestékek alapanyagát: csúf igazság a kozmetikai iparról »

Így viselik a párizsi nők idén a feketét: sikkes és egyáltalán nem gyászos »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A frissen sült kenyér illatánál kevés finomabb van, és nemcsak egy pékségben tapasztalhatod meg, hanem bizony a négy fal között is.

A kenyérsütés, bár igényel némi gyakorlatot, nem nehéz, ezért érdemes belevágni. Biztos, hogy a zöldfűszerekkel megbolondított változat ízleni fog.

Zöldfűszeres kenyér

Hozzávalók 1 kg-hoz:

  • 30 dkg rozsliszt
  • 15 dkg búzaliszt
  • 3 dkg élesztő
  • 3 és fél dl tej
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál só
  • kakukkfű
  • petrezselyem
  • bazsalikom
  • kevés őrölt bors
  • zabpehely

Az élesztőt keverd össze a langyos tejjel. A liszteket keverd össze, és vájj mélyedést a keverék közepébe. Ide öntsd az élesztőt, és szórj a tetejére egy kevés lisztet. Hagyd meleg helyen letakarva negyed órát. Tedd hozzá a maradék tejet és a sót, majd az egészből gyúrj sima tésztát. Megint pihentesd negyed órát.

A fűszereket aprítsd fel, majd a 15 perc letelte után dolgozd a tésztába.
Tedd a tésztát kivajazott tepsibe, és hagyd kelni további 20 percig. A felvert tojással kend meg a tetejét, majd szórd meg zabpehellyel. Előmelegített sütőben, magas lángon 10 percig süsd, majd a lángot levéve, közepesen még egy órán át.

OLVASD EL EZT IS!

batyu turos
  • sütemény
  • túró

Túrós batyu házilag

Ezt is szeretjük