4 gazdag húsleves receptje
A húsleves a klasszikus vasárnapi ebéd része. Most itt a lehetőség, hogy kipróbáld receptjeinket, és a nagyi nyomdokaiba lépj.
A húsleves a vasárnapi étkezések kötelező eleme. Készítheted marha-, liba-, kacsa- vagy tyúkhúsból is. A titok abban rejlik, hogy másként kell fűszerezni, de az elkészítési mód többnyire megegyezik.
A húslevesekhez egy jó tanács: soha ne főzd bele a levesbe a tésztát, mert így tovább eláll, és a tészta sem szívja meg magát lével. Ha készen állsz egy kiadós levesre, próbáld ki receptjeinket.
Marhahúsleves
Hozzávalók:
- 1 kg marhalábszár
- 80 dkg vegyes leveszöldség
- 60 dkg ritka csont
- 30 dkg kelkáposzta
- 15 dkg finommetélt
- 15 szem bors
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 nagy fej hagyma
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- 1 csokor petrezselyem
- 1 körömnyi cseresznyepaprika
- 1 kávéskanál sáfrány
- só
A húst alaposan mosd meg, és vágd legalább háromfelé. A zöldségeket pucold meg, és vágd hasábokra. A kelkáposztát, a petrezselymet, a zöldpaprikát és a paradicsomot gondosan mosd meg. A csontot és a feldarabolt húst legalább 3 liter vízben tedd fel főni. Ha habos, szűrővel szedegesd le róla. Ezután add hozzá a vöröshagymát, a fokhagymát, a cseresznyepaprikát, majd ízlés szerint sózd meg. Lassú tűzön, fedő nélkül főzd körülbelül fél órát. Tedd bele a leveszöldségeket, a kelkáposztát, illetve a paradicsomot és a zöldpaprikát is. Továbbra is fedő nélkül főzd, és hagyd, hogy megpuhuljanak. A zsiradékot a leves tetejéről szedd le. Főzd ki a metéltet, és már tálalhatod is.
Libaleves
Hozzávalók:
- 1 libaaprólék
- 8-10 szem egész bors
- 3 szál sárgarépa
- 3 szem gomba
- 2 szál fehérrépa
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 zeller
- 1 karalábé
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál só
- gyömbér
- bors
Körülbelül 3 liter vízben tedd fel az aprólékot főni. Amikor felforr, szűrővel szedd le a habját. Ezután ízlés szerint fűszerezd sóval, borssal, gyömbérrel. Tedd bele egyben a vöröshagymát és a fokhagymát. Lassú tűzön legalább két órát főzd. Ekkor a megpucolt, felnegyedelt zöldségeket is tedd bele. Ha a zöldség hamarabb megpuhul, mint a hús, szedd ki a levesből. Ha a hús is megfőtt, akkor pihentesd egy kicsit, majd tálalhatod is.
Tyúkhúsleves
Hozzávalók:
- 2,5 kg tisztított, bontott tyúk
- 15 dkg sárgarépa
- 15 dkg cérnametélt
- 10 dkg kelkáposzta
- 12 dkg fehérrépa
- 8 dkg zellergumó
- 5 dkg vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 dkg só
- néhány szem egész bors
A zöldségeket és a húst alaposan mosd meg. A tyúkot sós vízben tedd fel főni. Amikor felforr, a tetejét habozd le. Tedd bele a negyedelt zöldségeket és a borsszemeket, majd hagyd tovább főni. A levesből merjél ki egy kis lét, és ebben főzd meg a gombát és a kelkáposztát. Amikor a hús megpuhult, szeleteld fel, és a zöldségekkel, valamint a metélttel együtt tálald.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Újházi tyúkhúsleves
Hozzávalók:
- 1 kg tyúkhús
- 10 dkg karfiol
- 5 dkg gomba
- 5 dkg zöldborsó
- 4 dkg tarkabab
- 3-4 sárgarépa
- 2 gerezd fokhagyma
- 1-2 fehérrépa
- 1 zeller
- 1 karalábé
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- kevés gyömbér
- petrezselyemzöld
- sáfrány
- só
A húst tisztítsd meg, és szedd darabokra. Tedd fel főni körülbelül 3 liter vízben. Amikor felforr, szedd le a habját. Tedd bele a vöröshagymát, a fokhagymát, a paprikát és a paradicsomot. Ízlés szerint ízesítsd sáfránnyal, gyömbérrel, borssal és sóval. Ha a hús már majdnem megpuhult, tedd bele a megtisztított, feldarabolt zöldségeket a karfiol és a borsó kivételével. Ez utóbbiakat csak néhány perccel a többi zöldség után. Lassú tűzön főzd készre.
OLVASD EL EZT IS!
- paradicsom
- hagyma
Isteni, kalóriaszegény krémlevesek
- leves
- marhahús
Az igazi erőleves receptje
- leves
- bab