Nyári töltött paprika
Könnyű, de laktató fogás
Nemcsak darált hússal és rizzsel töltheted meg a paprikát, hanem friss zöldségekkel is. Így igazán finom nyári fogást kapsz.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A töltött paprikáról valószínűleg a nehéz téli fogás jut eszedbe, pedig nyáriasan is elkészítheted, igaz, akkor nélkülözni fogja a magyaros jelleget a vacsora.

Hogy milyen zöldséget teszel bele, az rajtad áll, nyugodtan térj el a lent olvasható recepttől.

Nyári töltött paprika

Hozzávalók:

  • 4+2 kaliforniai paprika
  • 1 kis cukkini
  • 10 gerezd fokhagyma
  • 1 vöröshagyma
  • olaj
  • bors
  • szárított bazsalikom

Végy négy jó nagy darab paprikát és két eltérő színű kisebbet. A nagyobb paprikákból vágj ki egy darabot úgy, hogy a száruk megmaradjon, és bele tudd tölteni a zöldségeket.

A többi paprikát csumázd ki, majd a kiszelt paprikarésszel együtt darabold fel, tégy így a cukkinivel és a hagymával is. A fokhagymát pucold meg, de hagyd egészben.

Kevés olajon pirítsd meg a zöldségeket a fokhagymával együtt, sózd és borsozd őket. Akkor lesz jó, ha picit megpörkölődtek, és a fokhagyma szinte már puha. Töltsd bele a keveréket a paprikába, és 15 percre told sütőbe. Sajttal is megszórhatod.

OLVASD EL EZT IS!

tanyer
  • saláták, zöldséges ételek
  • rakott zöldség

Ratatouille

Ezt is szeretjük