Illatos indiai rizssaláta

Fogyókúrához is

Különleges, könnyű fogás, mely nem terheli meg az anyagcserét, ugyanakkor laktató, így tavaszi diétához is tökéletes recept.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha különleges, mégis egyszerű fogásra vágysz, és szereted a pikáns keleti ízeket, akkor az indiai rizssaláta tökéletes választás.

Akkor is érdemes elkészíteni, ha szeretnél megszabadulni a télen felszedett felesleges kilóktól.

Illatos indiai rizssaláta

Hozzávalók:

  • 12 dkg előfőzött barnarizs
  • 20 dkg főtt, kicsontozott csirkemell
  • 15 dkg friss ananász
  • 2 banán
  • 2 dl fehérborecet
  • 1,5 dl joghurt
  • 1,5 dl csirkeleves
  • 1 zöldségleveskocka
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál szezámolaj
  • 1 vöröshagyma
  • 1 kis piros színű paprika
  • 1-2 teáskanál frissen reszelt gyömbér
  • 1 teáskanál curry
  • 1 ágacska citromfű

A rizst a leveskockával párold meg 3 dl vízben, fedő alatt. A csirkehúst vágd fel, az egyik banánt vágd karikára, a másikat törd össze, és a joghurttal, az olajjal, az ecettel és a csirkelevessel keverd krémmé. A hagymát vágd apróra, a paprikát vékony csíkokra, az ananászt pedig kockákra. A megpuhult rizst keverd össze a csirkehússal, a zöldséggel, a gyümölcsökkel, és vegyítsd a joghurtos mártással. Fűszerezd gyömbérrel, curryvel és kevés sóval. A megmosott citromfüvet darabold fel, a felét keverd a salátába, a maradékot szórd díszítésként a tetejére.

Így lesz pergős a rizs

Bár egyszerű feladatnak tűnik, jó rizst főzni egyáltalán nem könnyű. Videónkból megismerheted a fortélyokat.

13 súlyos konyhai baki

Nézegess képeket!

Elolvasom

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük