Ratatouille
Így készül a franciák lecsója
Ha szereted a zöldségeket, akkor biztos, hogy nagy kedvenc lesz a francia rakottas. Szőrösszívű ételkritikusok is odavannak érte.

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Ennél szebb nászutas célpont kevés van: luxusélmény, de megfizethető úti cél Dubaj »

Kétszer dúsabb frizurát kapsz, ha így használod a hajvasalót »

Lassítja a ráncok képződését, de ennél többet is tud a kollagén: szakértő mondja el, miért hatékony »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A ratatouille a mi lecsónkra hasonlít, nem véletlenül választották filmcímnek ezt a fordítók a konyhai virtuóz patkányról szóló rajzfilmnek.

Ha kirándulást tennél a francia konyha világába, viszont nem akarsz bonyolult receptekkel bűvészkedni, akkor próbáld ki ezt a vegyes zöldséget.

Ratatouille


Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • fél kg paradicsom
  • 2 fej közepes hagyma
  • 2 közepes cukkini
  • 1 közepes padlizsán
  • 1-1 közepes, piros és zöld húsú paprika
  • 2 evőkanál sűrített paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 köteg vegyes zöldfűszer
  • 10 dkg cheddar sajt
  • só és bors

Vágd fel a hagymát, aprítsd fel a zöldségeket: a paprikát csíkokra, a padlizsánt apró kockákra, a cukkinit vékony karikákra. A hagymát és a paprikát tedd egy lábosba a sűrített paradicsommal. Ízesítsd sóval, borssal és a zöldfűszerrel, majd 10 percig párold fedő alatt. Időnként kevergesd meg.

Add hozzá a padlizsánt és a cukkinit, majd fedő nélkül párold újabb 10 percig. Gyakran keverd meg. A nagy kockákra vágott burgonyát egy másik edényben, annyi vízzel, amennyi épp ellepi, főzd puhára. Majd öntsd le róla a vizet. Töltsd egy sütőedénybe a párolt zöldséget. A tetején egyenletesen oszlasd el a főtt burgonyát. Szórd meg reszelt sajttal, és közepesen meleg grillsütőben süsd öt percig. Ha aranybarnára pirult a sajt, és rotyog a leve, tálalhatod.

OLVASD EL EZT IS!

grill
  • zöldség
  • saláták, zöldséges ételek

Kalóriaszegény, laktató tepsis zöldség

rakott zoldsegke
  • paradicsom
  • zöldség

Háromzöldséges rakottas

Ezt is szeretjük