Háromzöldséges rakottas
Nem csak vegáknak
Ha nincs ötleted a vacsorához, próbáld ki zöldséges rakottasreceptünket, mert gyorsan elkészül, egészséges, és finom is.

Ez is érdekelhet

Azért dolgozom, hogy a Tiliána legyen a vendégek kedvenc szállodája (x)

10 ok, hogy miért Máltán tanulj angolul (x)

Jázmin felépülése az agysérüléséből (x)

Az orvos nem hitt a szemének (x)

beauty and style

A kék szín most nemcsak ruhában divatos: így készíts csodás szemsminket vele »

A legszebb kézitáskák árral, lelőhellyel: a 80-as évek kedvenc táskafazonja a legdivatosabb idén »

Zsírégető, immunerősítő ital, ha nem vagy oda a teákért: pörgeti az anyagcseréd, és feltölt C-vitaminnal »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Egy kiadós rakottas mindig jól jön. Például, ha későn érsz haza a munkából, és a családnak vacsorát kell adni, de akkor is, ha még millió dolgod van otthon, és nincs időd főzőcskézni.

Csak szeleteld fel a zöldségeket, rétegezd őket egy tepsiben, és már dobhatod is be a sütőbe. Amíg pirosra sül, addig akár meg is tudsz teríteni. Próbáld ki receptünket!

Háromzöldséges rakottas

Hozzávalók:

  • 5 dkg fekete olívabogyó
  • 5 közepes cukkini
  • 5 nagyobb paradicsom
  • 5 szál kakukkfű
  • 2 közepes padlizsán
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 fej lilahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl húsleves kockából
  • olívaolaj
  • bors

A padlizsánt és a hagymákat hámozd meg, majd szeleteld fel őket vékonyan. A paradicsomot és a cukkinit szintén. Egy tepsit kenj ki az olívaolajjal, és rétegezed bele a zöldségeket sorban.

Szórd meg sóval, borssal ízlésed szerint. A kakukkfüvet aprítsd fel, és az olívabogyókkal együtt szórd rá a rakottas tetejére. Hat evőkanálnyi olívaolajat keverj össze a húslevessel, és öntsd a rakottas tetejére. A tepsit told előmelegített sütőbe, és nagyjából egy órán keresztül süsd közepes lángon - 180 fokon -, hogy minden zöldség megpuhuljon. Ízlésed szerint sütés előtt akár sajttal is megszórhatod a zöldségek tetejét, így még különlegesebb ízt kapsz.

OLVASD EL EZT IS!

padlizsan
  • egytálétel
  • rakott zöldség

30 perces rakottasok

Ezt is szeretjük