Ezért a citromkrémért bolondulnak az angolok: a lemon curd eredeti receptje
A bársonyos angol citromkrém hasonlít a mi pudingunkra.

A lemon curd, azaz citromkrém receptje már egy 1844-es szakácskönyvben is fellelhető. Az angolok azóta is imádják, náluk még a lekvárnál is népszerűbb, és gyakran tálalják az ötórai teák süteményeihez.
Ha tökéletes végeredményt szeretnél, ne margarint használj a citromkrémhez, hanem jó minőségű vajat, illetve kezeletlen héjú citromot. Tökéletes pitékhez, kevert sütikhez, palacsintába, de akár a reggeli kalácsodra is.

Angol citromkrém recept
Hozzávalók:
- 20 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 4 citrom
- 3 tojás
- 2 tojássárga
Elkészítés ideje: 30 perc
A megmosott citromok héját reszeld le, a levét facsard ki. A vajjal és a cukorral együtt tedd egy hőálló tálba, és vízgőz felett olvaszd össze. Fontos, hogy az edény ne érjen a vízbe. Arra is ügyelj, hogy a citromhéj alatti fehér rész ne kerüljön a krémbe, mert akkor keserű lesz. A tojásokat kicsit verd fel, majd lassan öntsd a citromos keverékhez. Figyelj, nehogy kicsapódjon! Állandóan kevergetve főzd körülbelül tíz percig.
Ha a krém elég sűrű és selymes, vedd húzd le a tűzről. Amíg hűl, többször kavard meg. Rakd egy kifertőtlenített, jól záródó üvegbe, és tartsd a hűtőben. Egy-két nap múlva a citromkrém még sűrűbb lesz. Hideg helyen egy-két hétig eláll.