Ezért a citromkrémért bolondulnak az angolok: a lemon curd eredeti receptje
A bársonyos angol citromkrém hasonlít a mi pudingunkra.

Ez is érdekelhet

Nyerj 2 főre szóló, 3 éjszakás nyaralást Ausztriába, az aktív pihenés paradicsomába (x)

Ingyenes lesz Budapest legnagyobb szezonnyitó borfesztiválja - Ekkor érdemes a Városligetbe menni (x)

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Már megvan a jövő évi esküvői divat: légiesen könnyed selyem- és muszlinruhák a magyar tervezőtől »

Ezt tedd, ha visszerek csúfítják el a lábad: hatékony házi praktikák »

A legnőiesebb tavaszi parfümújdonságok: friss és különleges illatok »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A lemon curd, azaz citromkrém receptje már egy 1844-es szakácskönyvben is fellelhető. Az angolok azóta is imádják, náluk még a lekvárnál is népszerűbb, és gyakran tálalják az ötórai teák süteményeihez. 

Ha tökéletes végeredményt szeretnél, ne margarint használj a citromkrémhez, hanem jó minőségű vajat, illetve kezeletlen héjú citromot. Tökéletes pitékhez, kevert sütikhez, palacsintába, de akár a reggeli kalácsodra is.

citromkrem

Angol citromkrém recept

Hozzávalók:

  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 4 citrom
  • 3 tojás
  • 2 tojássárga

Elkészítés ideje: 30 perc

A megmosott citromok héját reszeld le, a levét facsard ki. A vajjal és a cukorral együtt tedd egy hőálló tálba, és vízgőz felett olvaszd össze. Fontos, hogy az edény ne érjen a vízbe. Arra is ügyelj, hogy a citromhéj alatti fehér rész ne kerüljön a krémbe, mert akkor keserű lesz. A tojásokat kicsit verd fel, majd lassan öntsd a citromos keverékhez. Figyelj, nehogy kicsapódjon! Állandóan kevergetve főzd körülbelül tíz percig.

Ha a krém elég sűrű és selymes, vedd húzd le a tűzről. Amíg hűl, többször kavard meg. Rakd egy kifertőtlenített, jól záródó üvegbe, és tartsd a hűtőben. Egy-két nap múlva a citromkrém még sűrűbb lesz. Hideg helyen egy-két hétig eláll. 

Blog.hu ajánló